ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

0
26
DAS OTA Magnisias

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων εργαζόμενων στις κοινωνικές δομές για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν αποφασιστικά στη στάση εργασίας που έχει προκηρυχτεί για αύριο Τετάρτη 30 Ιούνη στις 3 τελευταίες ώρες της βάρδιας.

Όλες οι διαδοχικές κυβερνήσεις μεταφέρουν κομμάτια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Υγείας στους Δήμους, χωρίς την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη τους. Οι Δήμαρχοι, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δεν ενισχύουν τις κρίσιμες αυτές κοινωνικές δομές με το αναγκαίο προσωπικό και αποδέχονται τη γενίκευση σε αυτές των ελαστικών μορφών εργασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων να δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας για πολλά χρόνια, παραμένοντας όμηρος κυβερνήσεων και δημάρχων. 

Ειδικά την περίοδο αυτή της πανδημίας οι κοινωνικές δομές ανέλαβαν καθοριστικό ρόλο, με αυξημένα καθήκοντα, συμβάλλοντας έμπρακτα τόσο στην προστασία των ευπαθών ομάδων, όσο και στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Οι συνάδελφοι στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ, οι εργαζόμενοι των παιδικών σταθμών, στα ΚΕΠ, οι σχολικές καθαρίστριες, οι εργαζόμενοι στα Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, καλέστηκαν να δουλέψουν σε αντίξοες συνθήκες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους και αυτή των οικογενειών τους.

Διεδικούμε και απαιτούμε:

  • Την μονιμοποίηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλων των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, στους Παιδικούς Σταθμούς, στο Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, Κοινωνικά Παντοπωλεία & Κοινωνικά Φαρμακεία, Κέντρα Κοινότητας, Σχολικές Καθαρίστριες και των εργαζομένων που δουλεύουν με συμβάσεις covid.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση των κοινωνικών δομών με επιπλέον ειδικότητες: ιατρούς, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές λογοθεραπευτές  για τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ.
  • Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα παροχής υπηρεσιών πρόνοιας, ενταγμένο στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να ενταχθούν στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι ειδικότητες όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στο Βοήθεια στο Σπίτι, στα ΚΗΦΗ, καθώς και το προσωπικό καθαριότητας των ΚΔΑΠ.
  • Να διασφαλιστούν όλοι οι ενδεδειγμένοι όροι που η επιστημονική κοινότητα έχει υποδείξει σε συνθήκες πανδημίας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές των δήμων. Χορήγηση όλων των απαιτούμενων μέσων ατομικής προστασίας. Πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους σε εβδομαδιαία βάση και διενέργεια εμβολιασμού.
  • Ενιαίο κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας για το Βοήθεια στο Σπίτι, με το οποίο θα καθορίζεται το είδος και η βαρύτητα των περιστατικών, όπως επίσης θα οριοθετούνται τα καθήκοντα των εργαζομένων ανάλογα με την ειδικότητά τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο            Βόλος 29/6/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ