Σκόπελος: Απάντηση του Δημάρχου, Σταμάτη Περίσση, στον επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος πλειοψηφίας Δ. Ευσταθίου…

0
96
Stamatis Perisis

ΣΚΟΠΕΛΟΣ  8-12- 2020

Απάντηση του Δημάρχου Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση στον επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος πλειοψηφίας  Δημ.Ευσταθίου.

Αναφορικά με το δημοσίευμα του επικεφαλής της μείζονος  πλειοψηφίας Δημ.Ευσταθίου  ότι η δημοτική αρχή κατάργησε τέσσερα έργα ΠΝΟΗΣ που αφορούσαν τη Γλώσσα και το Λουτράκι,  για την αποκατάσταση της αλήθειας πρέπει να γίνουν γνωστά  τα εξής:

΄Οσον αφορά την κριτική των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων, όταν αυτή αφορά διαφορετικές απόψεις και πολιτικές  στα ζητήματα  του Δήμου μας, είναι καλοδεχούμενη  και πολλές φορές μας βοηθάει  στη δουλειάμας.

Εάν όμως πρόκειται για δήθεν ‘’κριτική’’ η οποία στηρίζεται στην άγνοια ή σε συνειδητά ψέματα,  η δήθεν ‘’κριτική’’, μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στις δημοτικές υποθέσεις.

Ο κ.Εσταθίου μας κατηγορεί ότι καταργήσαμε τέσσερα έργα ΠΝΟΗΣ της Γλώσσας και του Λουτρακίου από το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 και δεν τα εγγράψαμε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στα εξής έργα:

α) Διαμόρφωση  χώρου αρχαιολογικού περιπτέρου Λουτρακίου:     10.000 €

β)Ανάπλαση χώρου στη περιοχή Σταυρός:                                      6.000 €

γ)Τσιμεντόστρωση οδων Ραβανού,Στενάδια,Κουτρια,Σταματίου:       6.000  €

δ)Αντιπλημ.προστασία Κατακαλούς -Πηνελούς                               53.000  €

Πρώτον: Από πότε έγιναν έργα ΠΝΟΗΣ για τον ίδιο και την παράταξή του αφού πέρυσι δεν ψήφισαν  το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 που τα είχε μέσα;

Για μας ήταν και είναι έργα σημαντικά για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και πέρυσι και φέτος

Δεύτερον: Ο κ.Ευσταθίου θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ότι με την 15ην αναμόρφωση του πρ/σμού και του τεχνικού πρ/τος φέτος ενοποιήσαμε  στο τεχνικό  πρόγραμμα τρέχοντος έτους  2020 τα ως άνω έργα ως εξής:

Τα ΤΡΙΑ πρώτα έργα (α,β,γ) σε ένα ΕΡΓΟ με τον τίτλο «Ανακατασκευή και συντήρηση οδοστρωμάτων Κοινότητας Γλώσσας»  το οποίο έχει περιληφθεί  και στο τεχνικό πρόγραμμα 2021 και έχει εγγραφεί με συνολική πίστωση 22.000 € (Κ.Α. 30.7323.008)  το δε ΤΕΤΑΡΤΟ (δ΄.) έργο της αντιπλημ.προστασίας Κατακαλούς-Πηνελούς έχει περιληφθεί ως σύνταξη μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία  Λουτρακίου με πίστωση 53.000 €  η οποία μελέτη είναι απαραίτητη για την εκτέλεση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου όπως μας ενημέρωσε η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας.

Υπενθυμίζουμε ότι για όλες αυτές τις τροποποιήσεις ήταν ενήμερος και απολύτως σύμφωνος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γλώσσας κ.Φωτόπουλος Αγ.

Ο λόγος  που έγιναν αυτές οι τροποποιήσεις είναι ΟΤΙ για να εκτελεστούν τα ως άνω έργα θα γίνει πλέον με μία τεχνική μελέτη και όχι με τρεις, επειδή οι υπάλληλοι της τεχνικής μας υπηρεσίας έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας και είναι επιφορτισμένοι με την σύνταξη δεκάδων προτάσεων και έργων και επειδή θα απαιτηθεί μία δημοπράτηση και όχι τρεις.

‘ Οσον αφορά την πώληση του μεριδίου μας από το διαμέρισμα Νικολαίδη στην Αθήνα, έχουμε διαφορετική άποψη. Εμείς πιστεύουμε ότι  έχοντας μόνο τα 5/8 αυτού,  δεν πρόκειται ποτέ να αξιοποιηθεί από το Δήμο μας, απλά, με την πάροδο του χρόνου θα απαξιωθεί.

Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο.

Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ