ΤE Μαγνησίας-ΚΚΕ: Για τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού διανομέα στο Βόλο…

0
46
τροχαίο Βόλο

Για τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού διανομέα στο Βόλο

Ένας ακόμα εργαζόμενος στον κλάδο των διανομέων δίνει μάχη για τη ζωή του, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα, χτες το βράδυ. 

Ο 20χρονος, δουλεύει με το απαράδεκτο καθεστώς του «συνεργάτη», που απαλλάσσει την εταιρία από κάθε ευθύνη για την κάλυψη του ατυχήματος. 

Το ατύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή». Η μόνη αιτία για την τραγική εξέλιξη είναι η εντατικοποίηση που επιβάλλεται στους διανομείς, που σακατεύει τους εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Το γεγονός ότι πανελλαδικά, κάθε λίγες μέρες στον κλάδο των διανομέων συμβαίνουν τέτοια σοβαρά ατυχήματα, είναι η πιο τραγική απόδειξη ότι δεν πρόκειται για τυχαία εξέλιξη.

Ταυτόχρονα ο νεαρός εργαζόμενος είναι θύμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης στο σύστημα υγείας εξαιτίας της πολιτικής της, αφού μέχρι τις πρωινές ώρες βρίσκονταν διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση εκτός ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου, όπου δεν υπάρχουν κενές κλίνες. Τα πρωτόκολλα της κυβέρνησης και το «Νέο ΕΣΥ», η στρατηγική όλων των κυβερνήσεων στον τομέα της υγείας, έχει οδηγήσει στο απαράδεκτο γεγονός, το 2021, να μην υπάρχουν τα στοιχειώδη μέσα περίθαλψης ενός νέου ανθρώπου που η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το ΚΚΕ, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, εύχεται να βγει ο νεαρός συνάδελφος αλώβητος από την περιπέτεια αυτή. 

Ταυτόχρονα, τώρα είναι η ώρα της λαϊκής κινητοποίησης και δράσης. 

Η κυβέρνηση τώρα να πάρει μέτρα για τη στήριξη του Νοσοκομείου του Βόλου! Να επιτάξει τις ιδιωτικές δομές υγείας της πόλης και να προσλάβει όλο το απαραίτητο προσωπικό, καλύπτοντας άμεσα τις 473 κενές οργανικές θέσεις στο Νοσοκομείο!

Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των διανομέων για:

 Ένταξη της ειδικότητας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου. Τα μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση. Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπονται μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οριοθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής.

11/11/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ