Επιμένει ο Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας!

0
9
Επιμένει ο Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας!

Δύο μήνες μετά το “Μητσοτάκης γιοκ”, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στην ίδια τακτική με δηλώσεις που αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης στις σχέσεις με την Ελλάδα.

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που διήρκησε δύο ώρες, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε χαρακτηριστικά: “Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς, ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε οικονομικά. Για αυτό το λόγο, δεν μπορεί να είναι συνομιλητής μας”. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας τη φράση του, δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα των υπουργών του.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Αθήνας, αποφασίστηκε να αποσταλούν επιστολές με αυτούσιες τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων εκπορευομένων από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, πέρα από την άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικλης Πολιτικής και Άμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ, και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, τονίζεται ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Πηγή: newsit.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή