ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΒΑΚΡΑΤΣΑ

0
45
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης στα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης με θέμα: «ΤΑ ΚΑΪΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΑΜΕ» που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα σχολεία του νησιού μας για να επισκεφτούν την έκθεση που φιλοξενείται στο Αρχοντικό Βακράτσα, να δουν από κοντά τα εκθέματα της και να γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία της ναυπηγικής τέχνης.

Με μεγάλη μας χαρά τα σχολεία της Σκοπέλου αποδέχτηκαν την πρόκληση και έτσι εκ μέρους του Δήμου Σκοπέλου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Σοφικίτου και υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τομέα του Δήμου, υποδέχτηκε στο Αρχοντικό Βακράτσα τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Σκοπέλου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Συγκεκριμένα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών επισκέψεων την εικαστική έκθεση επισκέφτηκαν τα παρακάτω σχολεία:

Την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν την ομαδική εικαστική έκθεση, οι μαθητές του Λυκείου Σκοπέλου, συνοδευόμενοι από την Λυκειάρχη κ. Αλεξία Καπραβέλου και από καθηγητές τους. Μετά το τέλος της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Αρχοντικό Βακράτσα, όλοι μαζί επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Νιρβάνα από την αρχαιολόγο κ. Ρηγίνα Μπουνταλά.

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου την έκθεση επισκέφτηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σκοπέλου, συνοδευόμενοι από την Γυμνασιάρχη κ. Κυριακή Θεοδώρου και από καθηγητές τους.  Αφού είδαν από κοντά τα εκθέματα της εικαστικής έκθεσης, στην συνέχεια περιηγήθηκαν τους χώρους για να θαυμάσουν τα εκθέματα που υπάρχουν μέσα στο κτίριο του Αρχοντικού Βακράτσα.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Τέλος, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου την έκθεση επισκέφτηκαν τέσσερα τμήματα μαθητών της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου, συνοδευόμενα από τους δασκάλους και τις δασκάλες τους. Εκτός από τα εκθέματα της εικαστικής έκθεσης περιηγήθηκαν σε όλους τους χώρους του Αρχοντικού Βακράτσα και παρακολούθησαν το βίντεο που προβλήθηκε κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων της έκθεσης, με τις αφηγήσεις των ναυπηγών και των ιδιοκτητών ψαροκάικων που προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αντισταθούν στην επιδοτούμενη καταστροφή των ξύλινων αλιευτικών σκαφών, τα οποία αποτελούν μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους Διευθυντές, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων Σκοπέλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πως η εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο μέσα στις αίθουσες των σχολείων. Με την εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν, οι μαθητές των σχολείων εντυπωσιάστηκαν και τους δόθηκε την ευκαιρία να δουν από κοντά τα εκθέματα και να ταξιδέψουν νοερά στην παράδοση και στην ιστορία του νησιού μας.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ