Ευχαριστήριο από τον συγγραφέα και ιδρυτή του Μουσείου Αλοννήσου, κ. Κώστας Μαυρίκης

0
154
IMG D2777bcd26d57375630469158e6dc0e0 V

Ονομάζομαι Κώστας Μαυρίκης και πρόσφατα (19-12-2019) βραβεύτηκα από την Ακαδημία Αθηνών για το μουσείο που δημιούργησα στην Αλόννησο, τα βιβλία μου για τις Β. Σποράδες και τις προσπάθειές μου για την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, των αρχαίων ναυαγίων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και λαογραφικής παράδοσης της περιοχής.

IMG 89a3af7e8165d549572badb89f8d37c9 V

Ήταν μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση που με βοηθάει να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη και κουράγιο το έργο μου.  Μου δόθηκε μια σημαντική ευκαιρία να το  προβάλλω και να το αναδείξω.

Εκείνο που αισθάνθηκα και διαπίστωσα ήταν ότι δεν βραβεύτηκα  μόνο εγώ προσωπικά. Μαζί με μένα βραβεύτηκε η Αλόννησος, οι Β. Σποράδες, η Θεσσαλία.

Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση των απανταχού Θεσσαλών που ήρθαν  να με τιμήσουν με την παρουσία τους τόσο στην απονομή όσο και στο δείπνο. Πολλοί  οδήγησαν πολλά χιλιόμετρα ή άλλαξαν το φορτωμένο τους πρόγραμμα. Έλαμψε η ενότητα και η υποστήριξη σε ένα  γεγονός που αφορά στην περιοχή  μας , που για μένα ήταν πρωτόγνωρο και συγκινητικό.

Το δείπνο οργάνωσαν και προσέφεραν στην Αθηναϊκή Λέσχη ο  Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,   κ. Δημήτρης  Ηλιόπουλος, και η σύζυγος του Λουκία . Μια εξαίρετη οικογένεια Βολιωτών που έχω την τιμή να είμαι φίλος τους.  Με γοήτευσαν με την χειρονομία τους γιατί το έκαναν με τρόπο που δείχνει ευγένεια ψυχής , αγάπη για τον τόπο και τους συμπολίτες  τους καθώς και αυθεντικότητα χαρακτήρα.

Θεωρώ  και εγώ με την σειρά μου, χρέος τιμής να τους ευχαριστήσω  καθώς και όλους τους καλεσμένους  που παρευρέθηκαν  και  με τίμησαν .

Οι παρευρισκόμενοι  ήταν,

1) Από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κος Στέφανος  Ήμελος με την σύζυγο του,

οι Ακαδημαϊκοί κύριοι  Κώστας Συνολάκης, Αντώνης Κουνάδης, Χρήστος  Ζερεφός, Γιώργος Σπανός, ο κ. Αργύρης Ευστρατιάδης Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών μετά των συζύγων.  Ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κούλης Κουκουλομάτης.

2)Από τον πολιτικό κόσμο

οι Βουλευτές Μαγνησίας  κ. Αθανάσιος Λιούπης , κ. Κώστας Μαραβέγιας, κ. Χρήστος  Μπουκώρος και οι κυρίες Παπανάτσιου και Ζέτα Μακρή.  Επίσης ο βουλευτής Λαρίσης κ. Χρήστος  Κέλλας ,και ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού και συμπολίτης μας Βιομήχανος Κώστας Λούλης.  Επίσης ο κ. Γεώργιος Ξηραδάκης, γνωστός Βολιώτης επιχειρηματίας στα Ναυτιλιακά που δραστηριοποιείται ως νέος πολιτικός.

3) Από τον ιατρικό κόσμο

Οι ιατροί κ. Δημήτρης  Ζαχαρούλης Καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο κ. Στέλιος  Γρηγοράκης Ενδοκρινολόγος, ο καρδιολόγος κ. Ευάγγελος Πισιμίσης,  Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζάνειου Νοσοκομείου με την Σκοπελίτισσα σύζυγό του Μάχη,  ο κ. Νίκος Ιγνατιάδης Γενικός Ιατρός στη Σκιάθο.

Επίσης πολλοί φίλοι Θεσσαλοί και μη, όπως ο κ. Περικλής Νεάρχου Πρέσβης επι Τιμή και Δημοσιογράφος, η επιχειρηματίας κ. Όλγα  Μπορνόζη, ο συμπολίτης Ομότιμος  Καθηγητής του Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Σταθόπουλος, ο συμπολίτης Οικονομολόγος κ. Νίκος Καλτσογιάννης, ο Ασφαλιστής κ. Αλέξιος Λιάγκας, ο Επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Τσαούτος Διευθύνων Σύμβουλος της γνωστής στο πανελλήνιο εταιρείας αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ, ο Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκος  Στεφάνου,  ο Μηχανολόγος Διευθυντής της ΖΗΜΕΝΣ ο κ. Χρήστος Γεωργίου, ο γνωστός Βολιώτης δικηγόρος κ. Γεώργιος Γανωτής, ο Τεχνικός Διευθυντής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ. Θεόδωρος Σταθόπουλος,  ο Διευθυντής Ορχήστρας κ. Νίκος Χριστοδούλου, ο Διαφημιστής κ. Βασίλης Παπαπολύζος, ο γνωστός Επιχειρηματίας και Ξενοδόχος κ. Νίκος Σαντίκος με την σύζυγό του Βίκυ που τιμούν, αγαπούν και προβάλλουν την Αλόννησο με την μεγάλη Ξενοδοχειακή μονάδα τους στην Μαρπούντα.  Ο εκδότης κ. Στάμος με την σύζυγό του.  Επίσης οι κυρίες, Αριστέα Τόλια, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου (Πρόεδρος Εταιρείας Διατήρησης της  Ελληνικής Γλώσσας) , κ. Δήμητρα Μουτζούρη κ.α.

Στο δείπνο παρευρέθηκαν και πολλές κυρίες, σύζυγοι  προαναφερθέντων, που θα με  συγχωρήσουν που δεν τις αναφέρω γιατί δεν ξέρω τα ονόματα τους.

Στην  «Θεσσαλών Σύναξις»  είχαν προσκληθεί και οι φίλοι Κώστας  Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας καθώς και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τους ευχαριστώ όλους για την μεγάλη τιμή  που μου έκαναν να παραβρεθούν και να δείξουν ότι οι απανταχού Θεσσαλοί αγαπούν τον τόπο τους.

Με εκτίμηση,

Κώστας Μαυρίκης

IMG 42cab9e61c3dc6753e8935f3ca629ce1 V

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ