Ηλίας Καραμέτος: Το ότι μένουμε στο σπίτι είναι το μοναδικό μας «εμβόλιο»

0
41
Καραμέτος

Στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ μίλησε ο διευθυντής των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου

Τη βοήθεια των πολιτών για την εξεύρεση αναλώσιμων υλικών, όπως μάσκες και γάντια, ζητούν οι γιατροί του «Αχιλλοπούλειου» που δίνουν τη δική τους μάχη τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα, τονίζουν την αναγκαιότητα να βρεθούν δομές για τη φιλοξενία γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι έχουν φύγει από τα σπίτια τους για να μη θέσουν σε κίνδυνο τις οικογένειές τους.

Ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλίας Καραμέτος, μιλώντας στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ 99.8, ανέφερε πως αν και το «Αχιλλοπούλειο» αυτή την στιγμή έχει επάρκεια σε υλικά, χρειάζεται εν τούτοις να προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα. Γι αυτό και κρίνεται αναγκαία η συνδρομή από όποιον μπορεί σε αναλώσιμα υλικά.

Όσον αφορά στις δομές για τη φιλοξενία των γιατρών και των νοσηλευτών, ο κ. Καραμέτος είπε ότι το ζήτημα αυτό προέκυψε όταν άρχισαν να νοικιάζουν διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των οικογενειών τους. Χρειάζεται το προσωπικό να μείνει κάπου όλο αυτό το διάστημα – σημείωσε ο κ. Καραμέτος  – και γι αυτό ζητήσαμε από όποιον μπορεί να βοηθήσει.

Το Νοσοκομείο του Βόλου έχει ενισχυθεί σε κάποιο βαθμό με πρωτοβάθμιο προσωπικό, με απόφαση της 5ης ΥΠΕ, και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, εφ’ όσον ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων των 2.000 ατόμων, αν και  ο κ. Καραμέτος εκτίμησε ότι αυτό πιθανόν να μη γίνει πολύ σύντομα.

Πάντως, ο διευθυντής των ΤΕΠ, αναγνώρισε πως οι πολίτες δεν προσέρχονται πλέον στα Επείγοντα για το κάθε τι και εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις που φτάνουν στο Νοσοκομείο, ιδιαίτερα οι ειδικές κατηγορίες, αν και συχνά – πυκνά οι γιατροί και οι νοσηλευτές έχουν να αντιμετωπίσουν τους συγγενείς και τους συνοδούς που… διαμαρτύρονται, επειδή θεωρούν πως οι δικοί τους δε μπορεί να αποτελούν ύποπτα κρούσματα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο κ. Ηλίας Καραμέτος, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «δεν θα γίνουμε Ιταλία», καθώς η Ελλάδα διαθέτει το πλεονέκτημα του χρόνου, αν και συνέστησε πως «το ότι μένουμε σπίτι είναι το μοναδικό μας εμβόλιο, ώστε να αποκτήσουμε όλοι ανοσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ