ΗΠΑ: Ζητούν από Apple και Google την απαγόρευση του TikTok

0
6

Ο Michael Bennet, γερουσιαστής του Κολοράντο, έστειλε επιστολή στην Google και την Apple, όπου τους ζήτησε να απαγορεύσουν το TikTok λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Η επιστολή έχει απευθυνθεί στους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών, ο Tim Cook για την Apple και Sundar Pichai για την Google και ο Michael Bennet ανέφερε ότι δεν είναι εντάξει για την κινεζική κυβέρνηση να έχει πρόσβαση σε τόσα δεδομένα ή την ικανότητα επιμέλειας των μέσων ενημέρωσης για το ένα τρίτο του πληθυσμού των ΗΠΑ.Ο γερουσιαστής διευκρίνισε ότι θεωρεί την τρέχουσα κατάσταση ως ανεύθυνη. Από την άποψή του, αυτή είναι μια ευκαιρία για την Big Tech να παρέμβει στη συζήτηση και να δείξει πού βρίσκονται.

Η εκπρόσωπος Τύπου του TikTok, Μπρουκ Ομπερβέτερ, σχολίασε την επιστολή του Μάικλ Μπένετ, εκφράζοντας ανησυχία για την υποκειμενικότητά της και για το πώς μπορεί να είναι παραπλανητική.

Το TikTok διατηρεί τη θέση ότι τα δεδομένα δεν μεταφέρονται στην κινεζική κυβέρνηση με κανέναν τρόπο. Η εταιρεία υπέβαλε ένα σχέδιο τον Αύγουστο, στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς πώς σκοπεύει να αποτρέψει την πρόσβαση της Κίνας στα δεδομένα των ΗΠΑ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ