Η βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα στο πλευρό των εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό

0
48
IMG 6597m

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2020

Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) κ Γιώργο Χότζογλου, τη βουλευτή Β’ Πειραιά και Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 κα Φωτεινή Μπακαδήμα και την Τομεάρχη Τουρισμού του ΜέΡΑ25, κα Ειρήνη Μήτσιου.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού και του επισιτισμού, μετά και από την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία ουσιαστικά αφήνει εντελώς απροστάτευτους τόσο εκείνους που θα καταφέρουν, τελικά, να απασχοληθούν όσο και εκείνους που θα μείνουν εκτός εργασίας.

Κατέστη σαφές πως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό εξακολουθούν να εμπαίζονται από την Κυβέρνηση με μέτρα «στήριξης και προστασίας» που ουσιαστικά οδηγούν σε μειώσεις μισθών, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και σε χιλιάδες απολύσεις, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι επαναπροσλήψεις των εποχικά εργαζομένων, παρά τις εξαγγελίες.

 

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το ΜέΡΑ25 θα προχωρήσει σε πρόταση νόμου αναφορικά με τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν της οικονομικής ύφεσης.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ