Η δυναμική πρώτη κυρία της Ουκρανίας – «Δεν έχω πανικό και δάκρυα»

0
41
Η δυναμική πρώτη κυρία της Ουκρανίας – «Δεν έχω πανικό και δάκρυα»

Η σύζυγος του Βολοντιμιρ Ζελένσκι, Ολένα παραμένει στην Ουκρανία παρά την εισβολή της Ρωσίας. Η ίδια έγραψε την Παρασκευή στη σελίδα της στο Instagram: «Δεν θα έχω πανικό και δάκρυα. Θα είμαι ήρεμη και σίγουρη. Τα παιδιά μου με κοιτούν. Θα είμαι δίπλα τους. Και δίπλα στον άντρα μου. Και δίπλα σε σένα».

Ποια είναι η Ολένα Ζελένσκα

Η πρώτη κυρία της Ουκρανία, η Ολένα ήταν συμμαθήτρια με το Βολοντιμίρ Ζελένσκι από μικρή ηλικία, ωστόσο οι δυο τους δεν είχαν γνωριστεί. Γνωρίστηκαν το 1995 στο πανεπιστήμιο όταν η Ολένα σπούδαζε αρχιτεκτονική και ο Βολοντιμίρ νομική.

Ωστόσο, ο Βολοντιμίρ είχε ήδη αποφασίσει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Το 1997 ίδρυσε μια θεατρική ομάδα με το όνομα Kvartal 95, με την Ολένα να γράφει τα πρώτα θεατρικά της κείμενα και αργότερα προχώρησε στη συγγραφή σεναρίων.

Το 2003 το ζευγάρι παντρεύτηκε και τον Ιούλιο του 2004 γεννήθηκε η κόρη τους Ολεξάντρα. Εννέα χρόνια μετά τον Γενάρη του 2013 γεννήθηκε ο γιος τους, Κύριλλος.

Η γυναίκα στη σκιά του Βολοντιμίρ

Η ίδια δεν αγαπά ιδιαίτερα τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ διαφωνούσε με την απόφαση του Ζελένσκι να στραφεί στην πολιτική και να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος στις εκλογές του 2019.

Μετά τη σαρωτική νίκη του Ζελένσκι στις εκλογές η ίδια στάθηκε στο πλευρό του, ενώ ξεκίνησε μια εκστρατεία για καλύτερη διατροφή των παιδιών στα σχολεία. Στη συνέχεια ασχολήθηκε εκτενώς με την ισότητα των δύο φύλων.

Η Ολένα μαζί με τον σύζυγό της Βολοντίμιρ αποφάσισαν από κοινού να παραμείνουν στην Ουκρανία όταν η Ρωσία εισέβαλε στη χώρα και παρά την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν να τους βοηθήσει να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Την Κυριακή έγραψε για ένα από τα μωρά που γεννήθηκαν γράφοντας στο Instagram πως «και τα παιδιά που γεννιούνται σε καταφύγια βομβών θα ζουν σε μια ειρηνική χώρα που έχει υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Πηγή