Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Τοποθέτηση ενόψει της αυριανής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0
11
Συσπείρωσης Σκοπέλου 20
  1. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Εκπληξη, που πιθανώς αποτελεί και αρνητική πανελλαδική πρωτιά, αποτελεί  το γεγονός ότι στην ημερήσια διάταξη της αυριανής (6/4/2020) δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου δεν υπάρχει  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ-ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ (ακόμη και από τα ανεπαρκή και μίζερα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου)  για την προστασία της υγείας των  πλατιών κοινωνικών στρωμάτων και την ελάφρυνση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων που καλούνται από την κυβέρνηση της ΝΔ να σηκώσουν το βάρος και αυτής της κρίσης και της οικονομικής ύφεσης, την ώρα που χαρίζει εκατομμύρια σε κλινικάρχες, καναλάρχες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό της Σκοπέλου, καλούμε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του να  προετοιμάσουν και εισαγάγουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα τουλάχιστον θέμα  εκτός ημερήσιας διάταξης που να αφορά ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ!

Παραθέτουμε ενδεικτικά μερικές από τις προτάσεις μας που κατατέθηκαν δημόσια στις 22/03/2020 για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας, για την προστασία της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων του Δήμου και την ανακούφιση  όλων  όσοι  πλήττονται  για διεκδίκηση και υλοποίηση :

Να ζητηθεί έκτακτη χρηματοδότηση 50.000€ από το ΥΠΕΣ χωρίς παρακράτηση των ΚΑΠ (Οι 10.000€ που δόθηκαν είναι κοροϊδία)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

– Άμεση χορήγηση  όλων των  προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) για το προσωπικό καθαρισμού εσωτερικών χώρων, Καθαριότητας και των Κοινωνικών υπηρεσιών, όπως και για τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.

-Καθημερινή απολύμανση όλων των απορριμματοφόρων  και των φορτηγών οχημάτων, απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων (γήπεδο, κλειστό, σχολεία, παιδικός, έδρες όλων των  υπηρεσιών), έκτακτος έλεγχος και καθαρισμός αιρκοντίσιον.

-Άμεση ολοκλήρωση των εργασιών για αποδυτήρια και τουαλέτες στο Αμαξοστάσιο, το ΧΥΤΑ, Καθορισμός αντίστοιχου χώρου σε Ελιος και Γλώσσα.

Διανομή στους χώρους δουλειάς του γάλακτος και ιδιαίτερα στο Ελιος και τη Γλώσσα.

-Σύνδεση παροχών νερού και  πλήρη λειτουργία τουαλετών και ολοκλήρωση εργασιών στο ημιτελές κτίριο Βουγιάλα (ΚΑΠΗ), για να επιτελεί απρόσκοπτα το έργο της  η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Άμεση σύναψη σύμβασης με Ιατρό Εργασίας και Τεχνικό Ασφαλείας στη ΔΕΥΑ και χορήγηση Μ.Α.Π., πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας εσωτερικών χώρων, όπου η κατάσταση είναι απαράδεκτη αφού δεν τηρείται η σύμβαση.

Λειτουργία υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας και κατάλληλη διάταξη κάθε οργανικής μονάδας του Δήμου, εξυπηρέτηση πολιτών εκ του μακρόθεν με αξιοποίηση όλων των μέσων.

– Άμεση απομάκρυνση όλων όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, χρονίως πασχόντων, άδεια ειδικού σκοπού χωρίς χρέωση κανονικής άδειας

Εξασφάλιση καλής λειτουργίας και συντήρησης στόλου οχημάτων.

Αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών δυνατοτήτων για απομακρυσμένη παροχή οδηγιών στους εργαζομένους για την εφαρμογή των Μ.Α.Π.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υπαλλήλων, ειδικά στην Καθαριότητα και το Βοήθεια στο Σπίτι-Κοινωνική Υπηρεσία, Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού με επίσπευση διαδικασιών από ΑΣΕΠ διορισμού από επιλαχόντες με την 3Κ και διοριστέων 10Κ Προκήρυξη.

-Επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση διαγωνισμού προμήθειας όλων των απορριμματοφόρων

-Καμιά εντατικοποίηση της δουλειάς των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων

-Καμιά ανάθεση άλλων καθηκόντων πέραν των συναφών της ειδικότητας των υπαλλήλων.

-Ούτε σκέψη για ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες.

-Μονιμοποίηση σχολικών καθαριστριών (Σχολικών Επιτροπών) που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούνιο και απειλούνται με απόλυση

ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

-Καταγραφή ΑμεΑ, υπερηλίκων, άπορων, ανέργων, μονογονεϊκών οικογενειών, διάγνωση αναγκών για συνταγογράφηση, χορήγηση μέσων υγιεινής, διανομή φαρμάκων, τροφίμων, νοσηλευτικές και άλλες υπηρεσίες που μπορούν να παρασχεθούν για αποσυμφόρηση  του Κέντρου Υγείας.

-Καμιά διακοπή σε φως, νερό τηλέφωνο, ίντερνετ.

-Κανένα μέτρο αναγκαστικής είσπραξης σε λαϊκές οικογένειες και αυτοαπασχολούμενους

-Απαλλαγή ευπαθών ομάδων  από δημοτικά τέλη και τιμολόγια ΔΕΥΑ, μείωση 50% για όλα τα λαϊκά νοικοκυριά

-Απαλλαγή τροφείων στους γονείς που έχουν παιδιά στον Παιδικό Σταθμό για το επόμενο τετράμηνο τουλάχιστον

-Καμία απαίτηση για μισθώματα  σε αυτοαπασχολούμενους που νοικιάζουν δημοτικά καταστήματα για τετράμηνο, όπως στο Ελιος, και τα σχολικά κυλικεία-μείωση μισθωμάτων για το υπόλοιπο έτος.

-Μείωση 50% στο Τέλος Κοινοχρήστων Χώρων, έκδοση  άδειας κατάληψης χώρου με συμβολικό τίμημα, πληρωμή με μικρές δόσεις Αύγουστο- Σεπτέμβριο. Μείωση και των τιμών Κτηματικής και τιμών εκκίνησης πιθανών δημοπρασιών.

-Κατάργηση Παρεπιδημούντων και φόρου διαμονής για τους αυτοαπασχολούμενους στον Τουρισμό και την  Εστίαση.

-Απαλλαγή επί τετράμηνο τιμολογίων ΔΕΥΑ για επιχειρήσεις αυτοαπασχολουμένων που μένουν κλειστές.

– Απαλλαγή επί τετράμηνο ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για επιχειρήσεις αυτοαπασχολουμένων που μένουν κλειστές- Μείωση για το υπόλοιπο έτος.

-Καταγραφή και προμήθεια μέσω Σχολικών Επιτροπών ή Δήμου  με κρατική χρηματοδότηση όλων των τεχνολογικών μέσων, χωρίς χρεώσεις,  που θα απαιτηθούν για τους μαθητές που θα χρειαστεί να κάνουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση με προτεραιότητα σ΄ αυτούς της Γ΄ Λυκείου.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΥΓΕΙΑΣ

-Χορήγηση όλων των προβλεπόμενων για τους Υγειονομικούς Μ.Α.Π. από τη νόσο

-Κάλυψη των κενών θέσεων σε  ιατρούς, νοσηλευτές, ακτινολόγο, οδηγούς, καθαρίστριες.

– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων επικουρικών, που έχουν αποκτήσει ήδη πολύτιμη γνώση.

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού-Έκδοση αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 2Κ/2019

– Σύντομα να υπάρξει  ολοκληρωμένη μελέτη και χρηματοδότηση επισκευής και αποκατάστασης των φθορών, ανακαίνισης του κτιρίου και του ιατρο- τεχνολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, θέρμανσης και κλιματισμού

 

2. ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΗΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ αντιμετωπίζουμε την πρωτοφανή κακοποίηση (από άγνωστους μέχρι τώρα δράστες) στην ακτή της Μηλιάς ως έγκλημα κατά της λαϊκής περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου στη χώρα οπλίζουν με νομοθετήματα όσους έχουν βάλει στο μάτι τα δημόσια κτήματα ψηφίζοντας  νόμους για την καταπάτηση των δασικών εκτάσεων από τους γνωστούς ως οικοπεδοφάγους, για την ιδιωτικοποίηση αιγιαλών και παραλιών μέσα από «αναπτυξιακούς» για τους μεγαλοξενοδόχους όρους και διατάξεις, το μπάζωμα των ρεμάτων κλπ. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα έχουμε διαπιστώσει με τραγικό τρόπο στο Μάτι, τη Μάνδρα, τη Χαλκιδική, την Κρήτη, την Ηλεία, ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ!

Επειδή κρίνουμε αόριστες και γενικόλογες τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής επί του ζητήματος,

ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΜΕ:

– να καταθέσει και να αποστείλει πριν την έναρξη του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου, αντίγραφο της καταγγελίας στην οποία προέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου, όπου να εμφαίνονται το πότε έλαβε γνώση του εγκλήματος, πότε έγινε η καταγγελία και το περιεχόμενο αυτής.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.:

-να εισαχθεί προς συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εκτός ημερήσιας διάταξης το εξής θέμα :

«Καταδίκη του περιβαλλοντικού εγκλήματος στην παραλία της Μηλιάς Σκοπέλου-Ενέργειες του Δήμου προς όλες τις Αρχές (Εισαγγελικές, Αστυνομικές, Λιμενικές, Περιφερειακές και Επιθεωρητών Περιβάλλοντος) για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και την προστασία των συμφερόντων του Δήμου και την αποκατάσταση της βλάβης που υπέστη το Νησί»

-θεωρούμε  ως εκ των ων ουκ άνευ τη συμπερίληψη στην απόφαση της παράστασης του Δήμου ως Πολιτικής Αγωγής στα Ποινικά Δικαστήρια και τη διεκδίκηση  αποζημιώσεων στα Πολιτικά Δικαστήρια.

  1.   ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Δυστυχώς η πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται από τη εν εξελίξει βροχόπτωση των δύο τελευταίων ημερών επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την πάγια προτεραιότητα που δίνει η Λαϊκή Συσπείρωση στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας –τα οποία βρίσκονται στο σημείο μηδέν ακόμη με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών -και όχι βιτρίνας .

ΖΗΤΟΥΜΕ

– Να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στις περιοχές που επλήγησαν όπως ο  Κάμπος και ο Στάφυλος-Καταβόθρα και σε όσες υπάρξουν προβλήματα, καταγραφή ζημιών σε σπίτια και επιχειρήσεις και διεκδίκηση πλήρους αποζημίωσης.

-Να αποκατασταθούν η αγροτική οδοποιία σε Σκόπελο, Γλώσσα, Ελιος με κρατική χρηματοδότηση και οι ζημιές στην επαρχιακή οδό από την Περιφέρεια.

– Υποστηρίζουμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο κάθε ενέργεια αίτημα του Δήμου για την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ως πλημμυρόπληκτου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου, πρώτη και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους υγειονομικούς και τους πληττόμενους από την πανδημία, κατέθεσε ολοκληρωμένο πλαίσιο συγκεκριμένων θέσεων και ενεργειών δημόσια, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, με ανακοίνωσή της στις 22/03/2020, και η σημερινή θα αποσταλεί και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

*Αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή ενημέρωση όλων των συλλογικών οργάνων για τα εκτελούμενα και διακοπέντα έργα, όπου θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ-ΟΧΙ ΣΙΩΠΗΛΟΙ!

Σκόπελος, 05/04/2020

www.magnesia.tv

@MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ