Η μαζική παραγωγή του Tesla Cybertruck δεν θα ξεκινήσει μέχρι το 2024

0
9

Το πολυαναμενόμενο Cybertruck της Tesla δεν θα έχει πλήρη παραγωγή μέχρι το 2024, δήλωσε ο Elon Musk κατά τη διάρκεια της παρουσίασης κερδών του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο Musk ρωτήθηκε εάν το επερχόμενο όχημα θα πετύχαινε τον στόχο παραγωγής στα μέσα του 2023 που είχε τεθεί στο δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους. Ο Musk επιβεβαίωσε ότι η κατασκευή του Cybertruck θα ξεκινήσει «κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι», αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μαζική παραγωγή του πολωτικού pickup δεν θα ξεκινήσει παρά το επόμενο έτος. «Πάντα προσπαθώ να υποβαθμίσω την έναρξη της παραγωγής», είπε ο Musk.

Το Cybertruck ανακοινώθηκε αρχικά το 2019 με μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά έχει δει την παραγωγή του να καθυστερεί αρκετές φορές. Η προπαραγωγή αρχικά έπρεπε να ξεκινήσει στα τέλη του 2021, αλλά καθυστέρησε ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19. Στη συνέχεια προγραμματίστηκε για κάποια στιγμή το 2023 , μια προβολή που έγινε πριν από ένα χρόνο. Επιπλέον, πέρυσι ο Musk είπε στους επενδυτές ότι οι προδιαγραφές και η τιμή της Cybertruck «θα είναι διαφορετικά».

H Tesla αποκάλυψε ότι ξεκίνησε την εγκατάσταση του εξοπλισμού παραγωγής που απαιτείται για τη συναρμολόγηση του Cybertruck, συμπεριλαμβανομένων των χυτών που θα παράγουν το σώμα του ηλεκτρικού pickup. Το Cybertruck αναμένεται να κατασκευάζεται σε μεγάλο βαθμό στο Gigafactory της εταιρείας στο Ώστιν του Τέξας.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ