Η Τούρκικη regatta στο λιμάνι του Βόλου

0
11
04 Brosur ENG Editaykun V2

Σε συνέχεια της επικοινωνίας που είχαμε μαζί σας σχετικά με την έλευση για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου Τούρκικης regatta που διοργανώνει ο όμιλος DADD με έδρα την Κωνσταντινούπολη και θέμα «Στη ρότα των Αργοναυτών, αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας» ή DADD rally Black Sea 2018 «On The Trail of theArgonaut’and their Quest of the Golden Fleece»  σας ενημερώνουμε ότι:

  • Η regatta φθάνει στο λιμάνι την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 15:15. Θα γίνει υποδοχή και θα δοθούν αναμνηστικά δώρα στο χώρο της προβλήτας. Στο χώρο θα υπάρχει διερμηνέας για τα Μ.Μ.Ε.
  • Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 10:00 θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Βόλου προβολή της ταινίας με θέμα την ΑΡΓΩ και αφού γίνουν επίσημοι χαιρετισμοί, θα δοθούν αναμνηστικά. Στο χώρο θα υπάρχει διερμηνέας για τα Μ.Μ.Ε.
  • Στη συνέχεια η αποστολή θα ξεναγηθεί με πούλμαν στην Μακρινίτσα
  • Τρίτη στις 09:00, Η Regatta αναχωρεί από το λιμάνι ου Βόλου με σταθμό τη Λήμνο όπου θα κάνουν και έξοδο από την Ελλάδα για να περάσουν τα Δαρδανέλια, να πλεύσουν στον Βόσπορο, να περάσουν τις Συμπληγάδες πέτρες και μπαίνοντας στην Μαύρη Θάλασσα, να περάσουν από την Σινώπη, τη Σαμψούντα , την Τραπεζούντα, τη Ριζούντα, το Μπατούμι για να καταλήξουν στην Κολχίδα, την σημερινή Poti, στη Γεωργία. Ένα ταξίδι περίπου 1.300 μιλίων από το Βόλο.

Είμαστε στη διάθεση ενημερωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εφημερίδων, ειδησεογραφικών sites, για παροχή συνεντεύξεων

Ο ΙΟΒΑΘ, ο ιστιοπλοϊκός όμιλος ανοιχτής θαλάσσης του Βόλου είναι αυτός που θα τους υποδεχθεί και με την συνεργασία του Δήμου Βόλου, θα αναλάβουν την  φιλοξενία.

Τέτοιες εκδηλώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα να φέρουν πιο κοντά τους λαούς οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, μιας η θάλασσα τους ενώνει, θεωρούμε ότι πρέπει να προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε.. Η επίσκεψη αυτή, μέσα από την προβολή που θα έχει στην Τουρκία και ιδιαίτερα στον χώρο της ιστιοπλοΐας,  θα προσφέρει μια τουριστική προβολή στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας και των Σποράδων  και θα την εντάξει  σε μελλοντικούς προορισμούς τους, μιας και το λιμάνι του Βόλου δεν έχει δεχθεί στο παρελθόν ανάλογες επισκέψεις .   Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων  γνωρίζουν πολύ καλά τα οφέλη τέτοιων κινήσεων  και η τοπική κοινωνία στηρίζει τέτοιες δράσεις.

Από την αρχαιότητα έως σήμερα η αργοναυτική εκστρατεία συμβολίζει την υπέρβαση των ορίων. Τη σύνδεση λαών και πολιτισμών, την εξερεύνηση του κόσμου. 0 μύθος των Αργοναυτών άντεξε στο πέρασμα των αιώνων, γιατί η αλήθεια του ταξιδιού, η ανάγκη δηλαδή των λαών της Μεσογείου για επικοινωνία, ήταν πάντα το ίδιο επίκαιρη και το ίδιο σημαντική.

Θα δανειστώ στοίχους του Τούρκου Özdemir İnce, , από το ποίημα «Ένα πουλί» (Bir Kuş) https://www.youtube.com/watch?v=NIn6QbrplZY

Ένα πουλί πετούσε ανάμεσα στη Σάμο και το Κουσάντασι, και που να καταλάβω; τούρκικο πουλί ήταν ή ελληνικό;

Μην κι απ’ αλλού ερχότανε Και ποιά η φυλή του;
Ε πουλί ,του είπα : Ποιοι οι δικοί σου; Ποια είναι η χώρα σου;

Γλάρος είμαι, μου’πε
Πόσο χρονώ είμαι;
Όσο κι ο κόσμος.
Από ποια χώρα είμαι;
Απ’τη γη, απ’ τον ουρανό, απ’ τη θάλασσα
Τα σύνορά μου ποια;
Το χώμα, το νερό, ο αγέρας..

Πριόβολος

Σπύρος Πριόβολος

Εκπρόσωπος ΙΟΒΑΘ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ