Η Alberta Ferretti και η Skyway Monte Bianco ενώνουν δυνάμεις για τη διάσωση των παγετώνων του Mont Blanc

0
17

Η Alberta Ferretti και η Skyway Monte Bianco (το τελεφερίκ – αρχιτεκτονικό θαύμα των Άλπεων) ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα οικολογικά βιώσιμο έργο για την διάσωση των παγετώνων του Mont Blanc. Το βουνό των γαλλικών Άλπεων είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης με ύψος 4.800 μέτρα και διαθέτει παγετώνες που έχουν επιβιώσει εδώ και χιλιετίες. Ωστόσο, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε κίνδυνο. Σύμφωνα με το euronews.com, το περασμένο καλοκαίρι, λόγω συνεχών πτώσεων βράχων από τα κομμάτια του παγετώνα που λιώνουν, η ορειβασία και η αναρρίχηση στο Mont Blanc κρίθηκαν επικίνδυνες (για αυτό μάλιστα και παρέμεινε κλειστό μέχρι τον Νοέμβρη του 2022 με σκοπό να γίνουν έργα που θα καθιστούσαν το δημοφιλέστατο θέρετρο ξανά ασφαλές για τουρίστες και ορειβάτες). 

Alberta Ferretti

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν στενέψει και αποσταθεροποιήσει τα ήδη επικίνδυνα μονοπάτια του Mont Blanc, ενώ διάφορες σχισμές στο έδαφος αποτελούν επίσης μια αυξανόμενη απειλή. Σε λίγο περισσότερο από έναν αιώνα, ο παγετώνας “Mer de Glace”, δηλαδή “Θάλασσα του Πάγου” του Mont Blanc έχει χάσει περισσότερο από το ένα τέταρτο του πάχους του και υποχώρησε περίπου 2 χιλιόμετρα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό με γυμνό μάτι. Επίσης, το 2019 και ο παγετώνας Planpincieux κινδύνεψε με κατάρρευση.

Alberta Ferretti Alberta Ferretti

Η Limited Edition capsule collection αποτελείται από το εμβληματικό πουλόβερ της Alberta Ferretti, “Save the Glacier” και μας καλεί όχι μόνο να γίνουμε περισσότερο ένα με τη φύση αλλά και να τη φροντίζουμε στο σύνολό της. Κατασκευασμένο από μαλακό ανακυκλωμένο κασμίρ, το πουλόβερ διατίθεται σε δύο χρωματικές παραλλαγές: λευκό με μαύρα γράμματα και μαύρο με λευκά γράμματα. Μέρος των εσόδων από αυτή τη συνεργασία θα διατεθεί σε περιβαλλοντικά προγράμματα αφιερωμένα στους παγετώνες του Mont Blanc.

Alberta Ferretti

Η capsule συλλογή “Save the Glacier” επικεντρώνεται στη διατήρηση αυτών των πανέμορφων αλλά και αναπόσπαστων φυσικών δομών. Με κάθε πουλόβερ, γράφεται ένα μανιφέστο που ενσωματώνει αυτό το μήνυμα. “Οι παγετώνες είναι η φωνή του κόσμου” και η διάσωσή τους “σημαίνει να σώσουμε τους εαυτούς μας, τους κατοίκους ενός τόσο μεγάλου θαύματος”.

Η συλλογή είναι διαθέσιμη για αγορά στο albertaferretti.com, στις ιταλικές μπουτίκ Alberta Ferretti, σε μια αποκλειστική επιλογή εξειδικευμένων λιανοπωλητών καθώς και στα κάθετα καταστήματα Skyway Monte Bianco.

Φωτογραφίες: Courtesy of Alberta Ferretti

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ