Η Apple ετοιμάζει MagSafe battery pack για τα iPhone 12 με αντίστροφη φόρτιση

0
37
Η Apple ετοιμάζει MagSafe Battery Pack για τα IPhone 12 με αντίστροφη φόρτιση

iPhone 12 και MagSafe: Προσοχή αν έχετε βηματοδότη!

Ο γνωστός tipster Jon Prosser λέει ότι η Apple εργάζεται πάνω σε δύο MagSafe battery packs για την σειρά των iPhone 12.

Τα MagSafe αξεσουάρ χρησιμοποιούν μαγνήτη για να προσαρμόζονται στην πλάτη των iPhone και σύμφωνα με την νέα πληροφορία θα υπάρξει μία έκδοση ενός MagSafe battery pack που θα επιτρέπει την αντίστροφη φόρτιση συμβατής συσκευής. Δηλαδή με άλλα λόγια θα μπορείς να φορτίζεις μία συσκευή από το iPhone.

H Apple φαίνεται ότι είχε αποκαλύψει πέρσι ότι το iPhone 12 υποστηρίζει έναν ενσωματωμένο πομπό και δέκτη επαγωγικής φόρτισης που θα του επέτρεπε να μοιράζεται την ενέργεια της μπαταρίας του με συσκευές που υποστηρίζουν ασύρματη φόρτιση Qi. Οι αναφορές λένε ότι η Apple σχεδιάζει εδώ και καιρό να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα επιτρέπει στο iPhone, το Apple Watch και τα AirPods να μπορούν να φορτίζουν το ένα το άλλο.

Η Huawei έκανε το ντεμπούτο αυτού του χαρακτηριστικού με το Mate 20 Pro του 2018 και το 2019 η Samsung άρχισε να το ενσωματώνει στα κορυφαία της μοντέλα με τη λειτουργία Wireless PowerShare, για αντίστροφη ασύρματη φόρτιση του Galaxy Watch και των Galaxy Buds+.

Στην περίπτωση της Apple αν και το χαρακτηριστικό αυτό ακούστηκε ότι θα το δούμε στα iPhone 11 του 2019, αυτό δεν συνέβη, παρόλο που η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple φάνηκε να το επιβεβαιώνει. Όσοι γνωρίζουν λένε ότι η Apple αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην συμπεριλάβει την λειτουργία της αντίστροφης φόρτισης στην τελική έκδοση του iPhone 11.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Apple το σκέφτεται ακόμα αν θα κυκλοφορήσει ένα premium MagSafe battery pack με αντίστροφη ασύρματη φόρτιση όσο και μια κανονική έκδοση χωρίς αυτήν τη δυνατότητα ή μόνο ένα από τα δύο προαναφερθέντα μοντέλα. Μερικά πρωτότυπα του εν λόγω MagSafe battery pack φαίνεται ότι έχουν εμφανιστεί με λευκό καουτσούκ περίβλημα σύμφωνα με όσους γνωρίζουν το project.

Προς το παρόν η Apple δεν έχει αναφέρει κάτι για την ανάπτυξη ενός MagSafe battery pack, αλλά στην δεύτερη beta έκδοση του iOS 14.5 για προγραμματιστές αναφέρετε ένα battery pack για μια MagSafe συσκευή. Επιπλέον πριν από μερικές εβδομάδες, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι η Apple εργαζόταν σε μια μαγνητική μπαταρία για το iPhone, αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα με το λογισμικό, καθώς οι χρήστες του iPhone λάμβαναν μια προειδοποίηση ότι η συσκευή τους υπερθερμανόταν, παρόλο που αυτό δεν συνέβαινε στην πραγματικότητα.

Γενικά φαίνεται ότι η Apple είναι προσεκτική με την παρουσίαση οποιουδήποτε αξεσουάρ που σχετίζεται με τη φόρτιση καθώς την έχει πατήσει με το AirPower, το ασύρματο mat φόρτισης που υποτίθεται ότι θα επέτρεπε στο iPhone, το Apple Watch και τη θήκη ασύρματης φόρτισης των AirPods να φορτίζονται ασύρματα, ταυτόχρονα και το οποίο δεν έφτασε τελικά ποτέ στην αγορά.

Το τελευταίο τρίμηνο τα wearables και τα αξεσουάρ της Apple απέφεραν 13 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 12% των συνολικών εσόδων της αμερικανικής εταιρείας κάτι που σημαίνει ότι ένα MagSafe battery pack θα μπορούσε να γίνει best seller με ή χωρίς αντίστροφη ασύρματη φόρτιση.

Εκτός όλων αυτών φαίνεται ότι η Apple θέλει να προσθέσει και ένα νέο MagSafe προϊόν για χρήση στο αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει και η φήμη ότι η Apple θα επαναφέρει την τεχνολογία MagSafe στα νέα MacBook Pro και MacBook Air που θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ