Η Google έχασε την έφεση κατά της ΕΕ, πληρώνει πρόστιμο 4,1 δισ. ευρώ

0
10
Η Google έχασε την έφεση κατά της ΕΕ, πληρώνει πρόστιμο 4,1 δισ

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε ότι η Google έκανε κατάχρηση της θέσης της ως πάροχος Android και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση αφορά στην υπόθεση του 2018, όταν η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ επέβαλε πρόστιμο στην εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια για ομαδοποίηση του λειτουργικού συστήματος Android με τις υπηρεσίες της Google.

Το δικαστήριο επικύρωσε την κατηγορία που αρχικά ισχυριζόταν ότι η Google έκανε τους κατασκευαστές τηλεφώνων να προεγκαταστήσουν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και τo Search app ως μέρος ενός συστήματος κατανομής εσόδων. Η απόφαση επιβεβαίωσε τη συντριπτική πλειονότητα των αρχικών χρεώσεων, αλλά διαφώνησε στο ότι η κατανομή εσόδων αποτελεί κι αυτή μέρος της αρχικής κατάχρησης, επομένως το πρόστιμο μειώθηκε από τα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα 4,1.

Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο δικαστήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι η Google μπορεί να προσφύγει ξανά, αυτή τη φορά σ ο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου. Σε δήλωση της, η εταιρεία αναφέρει ότι το Android «έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για όλους, όχι λιγότερες, και υποστηρίζει χιλιάδες επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ