Η Riot Games μηνύει τη NetEase για «αντίγραφο» του Valorant

0
3
Η Riot Games μηνύει τη NetEase για «αντίγραφο» του Valorant

Η Riot Games μήνυσε τον εκδότη NetEase για το παιχνίδι Hyper Front, καθώς ισχυρίζεται ότι είναι ένας αυθεντικός κλώνος του Valorant.

Η εταιρεία φέρνει την υπόθεση σε δικαστήρια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Βραζιλία και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τον δικηγόρος της, Dan Nabel. Οι αγωγές διαφέρουν ελαφρώς σε κάθε χώρα, με βάση τους αντίστοιχους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά η ουσία του ζητήματος είναι η ίδια, ότι το Hyper Front είναι «αντίγραφο σημαντικών τμημάτων του Valorant», όπως ισχυρίζονται οι δικηγόροι της Riot στην κατάθεσή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Hyper Front, όπως και το Valorant, είναι ένα δωρεάν παιχνίδι shooter πρώτου προσώπου, όπου ομάδες των πέντε παίζουν με διάφορους τρόπους. Η Riot Games κυκλοφόρησε το Valorant το 2020 στα Windows και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε μια έκδοση για κινητά, που ανακοινώθηκε το 2021. Από εκείνη τη χρονιά, το Valorant είχε κατά μέσο όρο περισσότερους από 14 εκατομμύρια παίκτες ανά μήνα.

Η Riot παρουσιάζει μια σειρά από ομοιότητες μεταξύ των δύο παιχνιδιών στην αγωγή της στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως χαρακτήρες, χάρτες και όπλα, ακόμη και μέχρι τη σύγκριση όπλων. Το στούντιο ισχυρίζεται στην αγωγή ότι η NetEase τροποποίησε ελαφρώς το Hyper Front μετά τα πρώτα παράπονα της Riot.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ