“Θα περίμενα μηδενικό ΕΝΦΙΑ φέτος” είπε ο Δήμαρχος Αλοννήσου στο Ράδιο ΕΝΑ…

0
23
VAFINIS (1 Of 1)

Μικρό καλάθι κράτησαν τελικά οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Αλόννησο, καθώς η φετινή κίνηση ήταν σαφώς μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ η διάρκεια της ήταν σχεδόν 20 ημέρες. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος του νησιού κ. Πέτρος Βαφίνης στο Ράδιο ΕΝΑ, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι επαγγελματίες δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης και προσδοκούν και σε περαιτέρω στήριξη. Μάλιστα, ο Δήμαρχος μίλησε και για τη δική του επιχείρηση, καθώς διατηρεί ξενοδοχείο κι αυτό το καλοκαίρι είδε τον τζίρο του μειωμένο κατά 85%!

Μόλις 20 ημέρες διήρκησε φέτος η τουριστική περίοδος, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αλοννήσου κ. Πέτρο Βαφίνη ο οποίος μετέφερε την εικόνα που επικράτησε στο νησί των Σποράδων το καλοκαίρι, λέγοντας πως τα ακριβά καταλύματα και εστιατόρια δεν δουλέψανε. Αυτά που είχαν κίνηση ήταν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και όσοι είχαν χαμηλές τιμές. Ο κ. Βαφίνης σχολίασε πως μπορεί κάποιοι να έβγαλαν τα έξοδά τους, όμως πολλοί δεν κατάφεραν ούτε κι αυτό.
Μάλιστα, επεσήμανε πως τα τουριστικά καταστήματα προχώρησαν σε ελάχιστες προσλήψεις για να ανταποκριθούν στη σεζόν και πήραν μόλις το 1/6 των εργαζομένων, ενώ και οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν πληγεί, με τον Οκτώβριο να έρχεται απειλητικός, σύμφωνα με τον κ. Βαφίνη, καθώς είναι ο μήνας που ξεκινούν πολλά έξοδα.
Αυτή δε την εβδομάδα κλείνει και η τουριστική χρονιά στο νησί και ήδη εστιατόρια και ξενοδοχεία σταματούν τις εργασίες τους , καθώς οι τουρίστες είναι πλέον ελάχιστοι.
Ο κ. Βαφίνης θέλοντας να περιγράψει τι συνέβη στο νησί αυτό διαφορετικό το καλοκαίρι μίλησε και με προσωπικά στοιχεία, μιας και είναι επιχειρηματίας και ο ίδιος στο χώρο του τουρισμού, έχοντας δικό του ξενοδοχείο.

«Δεν νομίζω να είναι ικανοποιημένος κάποιος επαγγελματίες από τα μέτρα της κυβέρνησης. Εγώ δούλευα όλα αυτά τα χρόνια με εξωτερικό τουρισμό. Φέτος είμαι 85% κάτω από πέρυσι. Τα μέτρα βεβαίως και δεν μας καλύπτουν με τίποτα. Θα περίμενα μηδενικό ΕΝΦΙΑ φέτος. Με 85% τζίρο κι όχι κέρδος μειωμένο σε σχέση με πέρυσι δεν θα έχω να πληρώσω ούτε το ρεύμα της χρονιάς που έρχεται και τα πάγια. Περίμενα και περιμένουμε πιο γενναία μέτρα ειδικά για επιχειρήσεις που έχουν πληγεί πάρα πολύ κι έχουν πληγεί στην πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
«Ανάσα» στην τουριστική κίνηση στο νησί έδωσε το Υποβρύχιο Μουσείο και το ναυάγιο της Περιστέρας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, καθώς η προβολή που έγινε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ήταν αυτή που έστω και για ένα μήνα έφερε κόσμο στην Αλόννησο.
Σε ότι αφορά την επόμενη θερινή σεζόν, ο κ. Βαφίνης τόνισε πως τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Ήδη ακυρώνονται κάποιες τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό και «δεν ξέρουμε πως θα γίνει η προβολή μας. Θα γίνουν οι εκθέσεις; Θα προβληθούμε μόνο σε περιοδικά; Δεν ξέρουμε, μας ανησυχεί γιατί εάν συνεχιστεί αυτό και του χρόνου οι επιχειρήσεις δεν θα είναι βιώσιμες», κατέληξε ο Δήμαρχος Αλοννήσου.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ