«Θρίλερ» με τη μυθική περιουσία του Τράγκα- Τι υποστηρίζει η γυναίκα του

0
25
«Θρίλερ» με τη μυθική περιουσία του Τράγκα Τι υποστηρίζει η γυναίκα του

Έξι μήνες μετά το θάνατο του «θείου των ερτζιανών», όπως ο ίδιος ο Γιώργος Τράγκας αποκαλούσε τον εαυτό του, η Αρχή Καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, με ένα πόρισμα εξήντα σελίδων δέσμευσε όλη την περιουσία του.

«Χρυσή» περιουσία
Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου φαίνεται πως ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, και περιλαμβάνει ράβδους χρυσού, θυρίδες, 17 ακίνητα σε όλον τον κόσμο, αυτοκίνητα.

Ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε δύο βίλες στην Πολιτεία, δύο στην Μύκονο, στην Εκάλη τη βίλα Χρυσαφίδη, ένα εντυπωσιακό σπίτι στην Ακρόπολη, αλλά και δυο ακίνητα στο Μονακό, το Παρίσι, το Σεν Τροπέ, τη Γαλλική Ριβιέρα, το Μαϊάμι, την Ουάσιγκτον, το Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη στην 5η λεωφόρο.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έλαβε όλα τα οικονομικά στοιχεία για τις εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, αυτές που διατηρούσε ο ίδιος ή με άλλα πρόσωπα.

Στην κυριότητα, φέρεται να εμπλέκεται και η σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει «παγώσει». Εάν οι κληρονόμοι την αποδεχθούν θα βρεθούν κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

«Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται καθόλου στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στο βαθμό που αυτό υπάρχει. Θα δούμε εάν θα προσφύγουμε ζητώντας την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε ο Νίκος Αγαπήνος, δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα.

Ωστόσο, στην εκπομπή Love It του ΣΚΑΪ μίλησε και η δικηγόρος της χήρας του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, για την δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα. Όπως ανέφερε η δικηγόρος Γεωργία Κούβελα, όσα γράφονται στον τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές περί αμύθητης περιουσίας ύψους 100 εκατ. ευρώ του Γιώργου Τράγκα, είναι παντελώς ανυπόστατα.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της χήρας του δημοσιογράφου, δεν έχει γίνει δέσμευση της περιουσίας και όταν τους κοινοποιηθεί το σχετικό πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, θα συνδράμουν στις έρευνες των αρχών.

«Τα όσα γράφονται στον Τύπο και αναπαράγονται σε τηλεοπτικές εκπομπές περί αμύθητης πλήρους περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, στην οποία προσδιορίζουν το εξωπραγματικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ είναι παντελώς ανυπόστατα. Αυτοί που αναπαράγουν αυτές τις αναπόδεικτες πληροφορίες εξυπηρετούν κατ’ εμέ αποκλειστικά και μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.

Όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα που αναφέρεται μάλιστα και στα δημοσιεύματα της αρμόδιας αρχής και πληροφορηθούμε το ακριβές περιεχόμενο, εξυπακούεται ότι θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών. Δεν έχει γίνει καμία δέσμευση περιουσίας» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή