Κάλεσμα των αγροτών για τη μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή

0
10
Κάλεσμα των αγροτών για τη μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Παρασκευής που περιλαμβάνει προσυγκέντρωση στον περιφερειακό του Βόλου στις 10 το πρωί και πορεία προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, απηύθυναν ο Θοδωρής Γεωργαδάκης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας και Χρήστος Σταμούλης πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Αγροτικού Συλλόγου Αϊδινίου.
Την Παρασκευή θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στον περιφερειακό στο ύψος της οδού Ιωλκού αγροτών Αϊδινίου, Αλμυρού, Σούρπης, Ριζομύλου, Ζαγοράς Δράκειας Νοτίου Πηλίου και θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στην Π.Ε. Μαγνησίας.

Ο Θοδ. Ζαγοράκης, τόνισε ότι οι αγρότες αποφάσισαν την περασμένη Κυριακή να κάνουν μια μορφή αγώνα για να καταθέσουν στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων τα δίκαια αιτήματά τους.
Όπως είπε οι αγρότες διεκδικούν άμεσα αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας προσαρμογής, μείωση του αγροτικού και οικιακού ρεύματος. Επίσης επισκευή των κατεστραμμένων αγροτικών δρόμων, ειδικά του Πηλίου, αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου.
Ακόμη ζητούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα είναι άνω του κόστους παραγωγής που θα αφήνουν εισόδημα στον αγρότη και θα είναι προσιτά προς την λαϊκή κατανάλωση.
Ο κ. Γεωργαδάκης είπε ότι πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές από το χαλάζι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και ζήτησε αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας.

Τέλος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Μαγνησίας κατήγγειλε με το χθεσινό συμβάν που 54χρονη γυναίκα χτύπησε σε αγροτικές εργασίες, τη γύμνια του συστήματος δημόσιας υγείας και άμεση στελέχωση στα Κ.Υ. του Νομού μας που είναι υποστελεχωμένα, καθώς και επίταξη ιδιωτικών κλινών – ΜΕΘ.

Ο Χρήστος Σταμούλης πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Αϊδινίου τόνισε ότι το θέμα που καίει για τους αγρότες είναι οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ και οι άμεσες αποζημιώσεις σε ποσοστό 100% των ζημιών. Ειδικά στην περιοχή που οι καλλιέργειες επλήγησαν από το χαλάζι και ακόμη δεν έχουν γίνει οι εκτιμήσεις των ζημιών.
Στην περιοχή του Αϊδινίου υπάρχουν καλλιέργειες ελιάς, αμυγδαλιάς, καλαμποκιού, ντομάτας, τριφυλλιού και βαμβακιού.
Επίσης ανέφερε ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το τεράστιο κόστος παραγωγής των λιπασμάτων και καυσίμων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή