Κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού θα λειτουργήσει στην Αλόννησο

0
16
Βάλας Αλοννήσου

Στη Στενή Βάλα θα δημιουργηθεί μέχρι το 2022 το Κέντρο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης κοινού Αλοννήσου, στο πλαίσιο του έργου των Επισκέψιμων Ενάλιων Αρχαιολογικών Χώρων στην Αλόννησο και στον Δυτικό Παγασητικό. Ο προϋπολογισμός θα ανέλθει σε 1.350.000,00 ευρώ.
Δήμος Αλοννήσου και Περιφέρεια θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας για τη μελέτη, κατασκευή, παροχή υπηρεσιών υποστήριξης έργου διαμόρφωσης εκθεσιακού χώρου, προμήθεια εξοπλισμού, μελέτη και κατασκευή επέκτασης προβλήτας για τις ανάγκες πρόσδεσης σκαφών για τη λειτουργία του Έργου του Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης.

Ειδικότερα προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες ανέγερσης νέου ισόγειου κτιρίου που θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής – εξυπηρέτησης κοινού, αίθουσα προβολής οπτικοακουστικού υλικού, η οποία μπορεί να είναι μόνιμα ή μη, διαχωρισμένη από το υπόλοιπο κοινόχρηστο τμήμα του κτιρίου, διακριτό σταθμό εποπτείας – φυλάκιο στέγασης του ελεγκτικού προσωπικού, χώρο αποθήκευσης εξοπλισμού και χώρους υγιεινής επισκεπτών. Ο χώρος που θα κατασκευαστεί το έργο βρίσκεται στον οικισμό Στενής Βάλας Αλοννήσου και είναι Ιδιοκτησίας του Δήμου Αλοννήσου. Γειτνιάζει με το σημείο απόπλου-κατάπλου και έχει οπτική επαφή με τη Νήσο Περιστέρα.

Σημειώνεται ότι οι επισκέψιμοι ενάλιοι χώροι στην Αλόννησο θα είναι οι εξής:
1. Ναυάγιο βυζαντινών χρόνων στον Όρμο «Άγ. Πέτρος» της Νήσου Κυρα-Παναγιάς (Πελαγονήσι). 2. Ναυάγιο κλασικών χρόνων στη νησίδα Φαγκρού, Κυρά Παναγιάς. 3. Ναυάγιο κλασικών χρόνων στο ακρωτήριο «Τσέλιος» στη νήσο Περιστέρα. 4. Ναυάγιο κλασικών χρόνων στη νήσο Σκάντζουρα.

e-thessalia.g

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ