Καλοκαιρία Για Λίγο – Κακοκαιρία “Φρειδερίκη” Από την Κυριακή – Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος – 23-25/11/2018

0
12
κακοκαιρία

Μετά και τις τοπικές βροχές που θα σημειωθούν την Πέμπτη όπως αναφέρουμε σε άρθρο μας, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Για λίγο όμως!

Αναλυτικά:

Την Παρασκευή προβλέπται καλός καιρός στο σύνολο της χώρας. Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και την βόρεια Κρήτη με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς βροχές ελέω του βορείου ρεύματος που θα επικρατήσει από αύριο (Πέμπτη).

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ, στα βόρεια μεταβλητοί 2-3 μποφόρ, στο Αιγαίο και γύρω από αυτό, βορειοανατολικοί εντάσεως 7 και πιθανών στα κεντρικά και νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα 8 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή ακόμη πτώση και θα κυμανθεί στα δυτικά από 10 έως 17 βαθμούς, στα βόρεια από 4 έως 13, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 8 έως 14 και στα νησιωτικά τμήματα από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο αρχικά προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν την Ήπειρο θα σημειωθούν τοπικές βροχές που μέσα στη νύχτα προς την Κυριακή θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν από βοριάδες και θα στραφούν σε νότιους – νοτιοανατολικούς 4-5 μποφόρ στα δυτικά και 3-4 μποφόρ στα υπόλοιπα τμήματα εκτός από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα του Σαββάτου.

Τέλος, για την Κυριακή, αναμένεται αλλαγή του καιρού και από τα δυτικά με την δημιουργία χαμηλού στην Ιταλία.

Αναμένονται βροχές ήδη από το ξημέρωμα της Κυριακής σε μεγάλο κομμάτι της Δυτικής Ελλάδας. Προς το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο με επέκταση στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από αρκετά ισχυρούς ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις.Μεγάλα ύψη βροχής αναμένεται να δεχθούν τα δυτικά τμήματα της χώρας καθώς και το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Περισσότερα για την κακοκαιρία που αναμένεται στην χώρα μας σε επόμενα άρθρα.

Επιμέλεια άρθρου: Akis Meteo (Akis Lyras)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ