Καλούνται για κατάθεση οι παππούδες της 14χρονης

0
5
Καλούνται για κατάθεση οι παππούδες της 14χρονης

Συνεχίζεται η προκαταρκτική μετά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τον θάνατό της

Εντολή να συνεχιστεί η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχτεί με αφορμή τον τραυματισμό κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες της 14χρονης στον οικισμό Ρομά Αλιβερίου στις 4 Ιανουαρίου 2022, δίνει η αρμόδια εισαγγελέας στην Αστυνομία, μετά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τον θάνατό της, ενώ νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο στις 29 Ιουνίου.

Στην ουσία πρόκειται για διερεύνηση εκ νέου και σε βάθος της υπόθεσης, με σκοπό να πέσει φως, τόσο στις συνθήκες τραυματισμού της, όσο και στα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο της ανήλικης που βύθισε στο πένθος τον οικισμό Αλιβερίου και όχι μόνο.
Αν η υπόθεση δεν αρχειοθετηθεί και διαπιστωθεί ότι υπήρχαν ευθύνες υπάρχει πιθανότητα να ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση (αν αποδειχτεί ότι υπήρχε δόλος) ή ανθρωποκτονία από αμέλεια, που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ζητείται ιατροδικαστική έκθεση και πραγματογνωμοσύνη ηλεκτρολόγου μηχανικού, ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και να απαντηθούν όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν σε σχέση με τον πρόωρο χαμό του κοριτσιού.

Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητείται από την Αστυνομία να λάβει καταθέσεις από την γιαγιά και τον παππού του κοριτσιού, που θα εξεταστούν ως μάρτυρες, καθώς ήταν τα δύο άτομα που βρισκόταν στο σπίτι όταν έγινε το ατύχημα, καθώς η μητέρα της απουσίαζε με τον σύντροφό της και το άλλο της παιδί σε άλλο οικισμό Ρομά της Θεσσαλίας.

Οι δύο μάρτυρες καλούνται να διευκρινίσουν αν η 14χρονη είχε βγει εκείνο το βράδυ, τι ώρα επέστρεψε και αν είχαν ένδειξη ότι κατανάλωσε αλκοόλ ή άλλες ουσίες και να δώσουν σαφείς απαντήσεις αν στο μπάνιο του σπιτιού υπάρχει ντουζιέρα ή μπανιέρα, και αν την ώρα που άκουσαν τον γδούπο και μπήκαν στο μπάνιο ήταν γυμνή, βρεγμένη και αν φορούσε παντόφλες. Επίσης θα κληθούν να διευκρινίσουν ξανά, εάν όταν πήγαν να τη σηκώσουν τους χτύπησε το ρεύμα, όπως είχαν δηλώσει στο Νοσοκομείο.

Στη δικογραφία οι ιατρικοί φάκελοι
Επίσης η εισαγγελέας ζητά να μπουν στη δικογραφία οι ιατρικοί φάκελοι του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου που μεταφέρθηκε αρχικά και του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ώρες αργότερα, ενώ δίνει εντολή να οριστεί ιατροδικαστικός πραγματογνώμονας από τη Θεσσαλονίκη, όπου απεβίωσε η ανήλικη, που θα διερευνήσει τα αίτια καρδιακή ανακοπής και θα αποφανθεί εάν έπασχε από καδριοπάθεια και δεν το γνώριζε.
Επίσης ζητείται να διερευνηθεί αν έφερε εκδορές ή άλλες κακώσεις, γιατί ο παππούς είχε καταθέσει ότι είχε σκίσιμο στο χείλος, αν είχε υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις για ανίχνευση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.
Ακόμη, ο ιατροδικαστής καλείται να διερευνήσει από τις αξονικές του εγκεφάλου και τα εγκεφαλογραφήματα που έγιναν στον Βόλο και στη Θεσσαλονίκη (χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα, όπως ανέφεραν οι γιατροί) αν διαπιστώθηκαν κακώσεις και το οίδημα που εμφάνισε το κορίτσι στο Ιπποκράτειο οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, λόγω της ανακοπής.
Ακόμη, τίθεται ερωτήματα όπως αν ένας άνθρωπος μπορεί να πάθει ηλεκτροπληξία χωρίς εγκαύματα ή χωρίς να έρθει σε επαφή με γυμνό καλώδιο ή ηλεκτρικό ρεύμα ή αν ήρθε σε επαφή με βρεγμένη επιφάνεια που μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία.
Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο Βόλου που η 14χρονη μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό και αναπνοή οι γιατροί την επανέφεραν και της έκαναν αξονική τομογραφία στον εγκέφαλο και στον θώρακα, χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα, ενώ στη συνέχεια τη διασωλήνωσαν και έγινε διακομιδή της στο Ιπποκράτειο.
Στο Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας οι γιατροί ανέφεραν ότι έγραφε το πιστοποιητικό του Νοσοκομείου Βόλου, όπου δηλώθηκε ηλεκτροπληξία, αλλά παρόλα αυτά δεν παρατηρήθηκε πύλη εισόδου και εξόδου στο σώμα της, η αξονική στον εγκέφαλο και έχει κάκωση ούτε κάταγμα κρανίου (όπως δήλωσαν οι συγγενείς της), ενώ δεν φάνηκε ούτε πρόσφατη αιμορραγία.

Αυτοψία στο εσωτερικό του σπιτιού
Επίσης η εισαγγελέας ζητά από την Αστυνομία να κάνει αυτοψία στο εσωτερικό του σπιτιού, με κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ και να οριστεί πραγματογνώμων ηλεκτρολόγος – μηχανικός που θα συντάξει έκθεση για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού, αν το μπάνιο διαθέτει μπανιέρα ή ντουζιέρα (οι απόψεις διίστανται), αν υπάρχει θερμοσίφωνας στο μπάνιο και που είναι τοποθετημένος σε σχέση με τη βρύση, αν υπάρχουν καλώδια που κρέμονται ή που ακουμπούν στην ντουζιέρα ή μπανιέρα. Επίσης ζητά να εξεταστεί αν υπάρχει γείωση, τι τάση έχει το ρεύμα, αν υπάρχουν στο μπάνιο άλλες ηλεκτρικές συσκευές, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή