ΚΚΕ-ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ-ΔΕΜΕΝΟ ΤΟ ΠΛΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ!

0
86
πλωτό ασθενοφόρο

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ

«Δεμένο» το πλωτό ασθενοφόρο των Σποράδων σε μια συνήθη κακοκαιρία, έληξαν άδοξα τα πανηγύρια Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δημάρχων…

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, της νεοδημοκρατικής Περιφερειακής αρχής και των δημάρχων των Σποράδων στη φιέστα που στήθηκε στη Σκιάθο  (18/10) για την παράδοση του πλωτού ασθενοφόρου  και η σκληρή πραγματικότητα τους σκόρπισε στον άνεμο!

Μετά την αποτυχημένη παρθενική του αποστολή στις 24/10/2021 για τη διακομιδή ασθενούς από τη Σκόπελο με ανέμους που από τέσσερα (4) έγιναν έξι (6) μποφόρ, φαίνεται ότι έχει τεθεί σε αχρησία σε μια συνήθη κακοκαιρία, διαψεύδοντας στην πράξη τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών αξιωματούχων ότι είναι παντός καιρού. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τελευταίες πέντε (5) διακομιδές ασθενών (27-29/10) που έχρηζαν νοσηλείας από Σκόπελο και Αλόννησο έγιναν με ιδιωτικά σκάφη. Καταρρίφθηκαν έτσι και τα  σενάρια που γράφτηκαν για να απαλύνουν το φιάσκο  των «αρίστων» της ΝΔ, τα οποία εμφάνιζαν το πλωτό ασθενοφόρο ικανό να αντεπεξέλθει  στις παραπάνω συνθήκες και τους συγγενείς του διακομισθέντος με εγκεφαλικό επεισόδιο στις 24/10 να υποδεικνύουν-ζητούν την επιστροφή του πλωτού στη Σκόπελο και  αναπαράχθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στις 25/10 της ertnews *, που παρέθεσε  δηλώσεις του Λιμενάρχη Σκιάθου, «…τα 6 μποφόρ αποδείχθηκαν δύσκολος εχθρός, με αποτέλεσμα ο συνοδός γιατρόςλόγω των έντονων κραδασμών, που προκαλούσε ο έντονος κυματισμός και το κούνημα, να τον οδηγήσουν να λάβει την απόφαση της επιστροφής στη βάση, δηλαδή στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου» …

Εντείνεται έτσι ακόμη περισσότερο, σε συνθήκες έξαρσης  της πανδημίας, αποψίλωσης από ιατρικό δυναμικό του Κέντρου Υγείας και του Νοσοκομείου Βόλου, το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των νησιών μας, που υφίστανται και τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό αφού στη γραμμή Βόλος-Σποράδες υπάρχει μόνο ένα πλοίο. 

Οι Σκοπελίτες δεν πρέπει να επιδείξουν καμιά ανοχή στο κλίμα αναμονής που καλλιεργούν Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτική αρχή για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, τόσο από άποψη στελέχωσης, αφού δεν υφίστανται πλέον ιατροί ειδικοτήτων και οι ανάγκες καλύπτονται από εβδομαδιαίες μετακινήσεις ιατρών από όλη τη χερσαία Θεσσαλία (Πύλη, Ελασσόνα, Φάρσαλα, Γόννους …), όσο και από άποψη κτιριακών υποδομών, που η αποκατάστασή τους έχει εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία χιλιοπαιγμένη και από την τωρινή κυβέρνηση αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να μετατρέψουν τη δικαιολογημένη οργή τους σε οργανωμένο αγώνα  μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς διεκδικώντας άμεση στελέχωση του Κ.Υ. με μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και  αποκατάσταση των υποδομών του, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής !

*https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/volos/skiathos-adynati-i-diakomidi-85chronoy-astheni-me-ploto-asthenoforo-logo-kakokairias/

Σκόπελος, 30/10/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ