ΚΚΕ: Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα με τα παραμύθια περί νατοϊκών “συμμάχων”

0
6
ΚΚΕ: Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα με τα παραμύθια περί νατοϊκών “συμμάχων”

Για ακόμη μια φορά καταρρέουν τα παραμύθια περί προστασίας και ασφάλειας της χώρας που κατά τα άλλα εγγυούνται οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοι, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.
Και μάλιστα λίγες μέρες μετά την άσκηση «Μ. Αλέξανδρος» στην περιοχή μας, με τη συμμετοχή Αμερικανών πεζοναυτών που αξιοποίησαν και το στρατόπεδο Γεωργούλα, στα πλαίσια της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέκτεινε η ΝΔ. Κατά τη διάρκεια της άσκησης περίσσεψαν οι βερμπαλισμοί από όλους τους απολογητές του ΝΑΤΟ για τα «οφέλη» για την εθνική άμυνα, ακεραιότητα από αυτή την άσκηση, αναφέρει.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι όμως, αποκαλύφθηκαν τα κούφια λόγια για να δικαιολογηθεί η επικίνδυνη για το λαό εμπλοκή της χώρας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων.
Όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», από χτες, στην τουρκική στρατιωτική πολυεθνική άσκηση «EFES» που έρχεται λίγο πριν τον απόπλου του ερευνητικού τουρκικού σκάφους στο κέντρο του Αιγαίου, στα πλαίσια της «Γαλάζιας Πατρίδας» συμμετέχουν και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις!

Και μάλιστα σε σενάριο στα πλαίσια της άσκησης που περιλαμβάνει την κατάληψη νησιού στο Αιγαίο, συμμετέχει στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων και το αμερικανικό αποβατικό σκάφος «USS Arlington» με δυνάμεις της 22ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών (MEU)! Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς πλοίο και την ίδια ακριβώς μονάδα Αμερικανών πεζοναυτών που συμμετείχε στην άσκηση «Μ. Αλέξανδρος», για την «άμυνα» και την «εδαφική ακεραιτότητα» της χώρας όπως διαφημίστηκε!
Το ΚΚΕ θυμίζει ότι πριν λίγες εβδομάδες, αντίστοιχη τουρκική άσκηση κατάληψης νησιού στο Αιγαίο έγινε με καλεσμένους Αμερικανούς αξιωματούχους και προσθέτει ότι είναι υπόλογοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και όλοι οι υπερασπιστές – απολογητές του ΝΑΤΟ! Κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον λαό παρουσιάζοντας τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. ως δήθεν «παράγοντες εγγύησης» της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, καθώς επίσης και της ειρήνης στην περιοχή.
Καταρρέουν τα σαθρά επιχειρήματά τους ότι η αναβάθμιση της Ελλάδας στα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ δημιουργεί ομπρέλα απέναντι στις απειλές και ότι η Ελλάδα θωρακίζεται στα πλαίσια του ΝΑΤΟ απέναντι στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας. Επιβεβαιώνεται ακριβώς το αντίθετο: η εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια του ΝΑΤΟ, ενισχύει την επιθετικότητα της Τουρκίας με τις πλάτες και την ενεργή στήριξη των ΗΠΑ, βάζει στο στόχαστρο κυριαρχικά δικαιώματα για χάρη της διατήρησης της συνοχής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, οι λεγόμενες «αμοιβαίες επωφελείς συνεργασίες», αφορούν τους εφοπλιστές, βιομήχανους και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλουν τη πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας στις επικίνδυνες εξελίξεις και τους ανταγωνισμούς, ιδιαίτερα τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, με στόχο η Ελλάδα να παίξει τον ρόλο του ΝΑΤΟικού «δερβέναγα» στην Μεσόγειο. Για τα δικά τους συμφέροντα και την προώθηση αυτής της στρατηγικής δεν διστάζουν να στέλνουν το «λογαριασμό» στο λαό, τώρα με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την επισιτιστική κρίση, ενώ είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν και κυριαρχικά δικαιώματα και να στείλουν στο λαό στις ιμπεριαλιστικές σφαγές.
Τώρα, χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για να απεμπλακεί η χώρα από τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις και να καταργηθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, για να μη σταλούν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία. Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή