Κλειστό είναι από χθες το Νηπιαγωγείο Γλώσσας

0
25
Mathitis

Κλειστό είναι από χθες το Νηπιαγωγείο Γλώσσας, καθώς η νηπιαγωγός που κάλυπτε το κενό στο σχολείο, μετακινήθηκε σε άλλη θέση, με αποτέλεσμα τα δώδεκα νήπια να μην μπορούν να φοιτούν στο σχολείο.

Η Σκόπελος είναι η περιοχή της Μαγνησίας με τα περισσότερα κενά σε δασκάλους και οι γονείς είναι ανάστατοι.
Είναι ενδεικτικό πως εδώ και τρεις εβδομάδες που ξεκίνησαν τα μαθήματα δεν έχουν καλυφθεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα κενά δασκάλων. Το 20-30% των θέσεων δασκάλων στα τρία Δημοτικά του νησιού (της χώρας, της Γλώσσας και του Κλήματος) είναι ακάλυπτα και τα τμήματα που δεν έχουν δάσκαλο συμπτύχθηκαν με άλλα τμήματα, ώστε τα παιδιά να διδάσκονται έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας κ. Αθηνά Ντάκη-Αρκομάνη επισήμανε πως «κάθε χρόνο παρουσιάζεται η ίδια κατάσταση, δηλαδή να ξεκινούν τα μαθήματα και τα σχολεία να έχουν κενά εκπαιδευτικών. Τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση λείπουν συνολικά 20 εκπαιδευτικοί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο σχετίζεται με την απουσία δασκάλων. Στο 12/θέσιο δημοτικό της χώρας της Σκοπέλου λείπουν δάσκαλοι, ενώ άλλοι δάσκαλοι λείπουν από το τετραθέσιο δημοτικό της Γλώσσας. Επίσης πρόβλημα έχουμε στο Νηπιαγωγείο Γλώσσας που από χθες είναι κλειστό, λόγω μετακίνησης της νηπιαγωγού. Οι γονείς αντιδρούν και ζητούν να υπάρξει άμεσα μια λύση».
Από τον νεοσύστατο σύλλογο γονέων του Νηπιαγωγείου Γλώσσας ο κ. Ηρακλής Σκρέτας ανέφερε πως στο Νηπιαγωγείο φοιτούν δώδεκα νήπια τα οποία όμως πλέον δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο, καθώς η νηπιαγωγός μετακινήθηκε σε άλλη περιοχή. Πώς θα βοηθηθεί μια περιοχή όπως η Γλώσσα, να κρατήσει εδώ τους νέους γονείς, αν δεν υπάρχουν ή δεν λειτουργούν οι κατάλληλες υποδομές για τα παιδιά τους; Κάθε χρόνο ακούμε πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, αλλά το αποτέλεσμα που βλέπουμε, εμείς οι γονείς είναι πως το σχολείο δεν λειτουργεί και θέλουμε να δοθεί από τους αρμόδιους άμεσα μια λύση».
Στο Δημοτικό οι γονείς θεωρούν πως τα κενά είναι για καιρό ακάλυπτα και όση υπομονή και αν έκαναν το προηγούμενο διάστημα, αυτή πλέον έχει εξαντληθεί.

Άλλωστε μπορεί τα παιδιά να μην επιστρέφουν στο σπίτι και να βρίσκονται στο σχολείο, αλλά με τα τμήματα σε σύμπτυξη, σε μια αίθουσα, είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα εκπαιδευτικά αποτελέσματα.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «τα κενά δασκάλων στα νησιά ανέρχονται στα πέντε και ζητήσαμε από το υπουργείο να μας στείλει αναπληρωτές.

Επίσης το Νηπιαγωγείο Γλώσσας είναι από χθες κλειστό, επειδή η εκπαιδευτικός έκανε ανάκληση της απόσπασης. Περιμένουμε την τοποθέτηση αναπληρώτριας».

 

Matitti

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ