Κοροναϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα

0
25
Sxoleia Skopelos

Κλειστά σχολεία : Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης (10/03) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια.

Το μέτρο όπως εξήγησε ο κ. Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Ο ίδιος είπε ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα για εργαζόμενους γονείς και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τα μέτρα. Με έμφαση επανέλαβε ότι οι γονείς θα πρέπει να περιορίσουν τα παιδιά τους για να μειωθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο για ατομική ευθύνη και είπε επί λέξη ότι «είναι η στιγμή που όλοι οι Έλληνες πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης (10/03) ανακοινώθηκε πως από τον COVID-19 προσβλήθηκαν πέντε ακόμα άνθρωποι, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων νέου κοροναϊού να φθάνει πλέον τα 89.

Παράλληλα πέραν της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού COVID-19, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν τέσσερα «ορφανά» κρούσματα.

Το πιο σοβαρό περιστατικό έχει καταγραφεί στο ΠΓΝ Πατρών, όπου ο ασθενής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς η κατάστασή του έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και θεωρείται κρίσιμη.

Θα κλείσουν ή όχι τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης;

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο ποια μέτρα θα ληφθούν για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, τα οποία απασχολούν επίσης μεγάλη μερίδα του πληθυσμού.

Αυτό το πρωτοφανές γεγονός έχει αναμφίβολα πολλές πτυχές και συνέπειες που έχουν να κάνουν αρχικά με τα ίδια τα παιδιά και ειδικά τους μαθητές που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις. Οι συνέπειες είναι και οικονομικές καθώς στα φροντιστήρια εργάζονται καθηγητές, οι μισθοί και τα ένσημα ασφάλισης των οποίων «τρέχουν».

Έκτακτα μέτρα ανακοινώνει και ο Μητσοτάκης

Ανακοινώσεις για τα μέτρα αποφυγής εξάπλωσης του κοροναϊού, την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών αναμένεται να κάνει αύριο, Τετάρτη o πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία έχει καλέσει τους ηγέτες της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, για το συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του κοροναϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επιστρέψει το βράδυ της Τρίτης από την Αυστρία και την Τετάρτη αναμένεται να κάνει σχετικές ανακοινώσεις.

newboom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ