Κορυφαίος καταδυτικός προορισμός η Αλόννησος

0
13
προορισμός Αλόννησος

Ο υποθαλάσσιος πλούτος και τα δεκάδες εντυπωσιακά ναυάγια κατατάσσουν την Αλόννησο στους κορυφαίους καταδυτικούς προορισμούς σε ευρωπαϊκό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο, και πόλο έλξης ταυτόχρονα των ένθερμων φίλων του είδους.

Στη λίστα με τα καλύτερα καταδυτικά σημεία της Ευρώπης κατατάσσεται η Αλόννησος σύμφωνα με το έγκριτο blog για καταδύσεις World Adventure Divers. Το συγκεκριμένο blog θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα εξειδικευμένα μέσα στον κόσμο, διαμορφώνει την τάση στη κατάδυση διεθνώς και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το World Adventure Divers ο οικολογικός παράδεισος των Σποράδων θεωρείται ως ο πιο αγαπημένος Ελληνικός καταδυτικός προορισμός και «το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας», όπως άλλωστε ενθουσιασμένη τονίζει η ταξιδιωτική συντάκτρια του blog, σε εγκωμιαστικό αναλυτικό άρθρο της για το νησί που διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.

Στο μεταξύ, εξίσου ενθουσιώδη είναι τα διαδικτυακά σχόλια που καταγράφονται για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και την Αλόννησο. Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακές αναρτήσεις: «Είναι ζήτημα χρόνου να επιτραπεί η οργανωμένη κατάδυση με επιβλέποντα στην περιοχή του Θαλάσσιου Πάρκου της Αλοννήσου. Στα όριά του και πολύ κοντά στο νησί Περιστέρα υπάρχουν δύο από τα σημαντικότερα ναυάγια του κόσμου! Το κλασικό ναυάγιο της Περιστέρας στη θέση «Πεθαμένος» άλλαξε όλες τις επιστημονικές απόψεις για τη ναυπηγική ικανότητα των αρχαίων Ελλήνων. Επίσης, στον όρμο του Βασιλικού έχει ανακαλυφθεί το μεγαλύτερο στον κόσμο βυζαντινό ναυάγιο (12ος αιώνας) και ο αριθμός των αμφορέων ξεπερνά τους 4.000».

Ψηλά στη λίστα των νησιών που διαθέτουν ενάλιο πλούτο, καταγράφονται διεθνώς η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, τα Ιόνια νησιά, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και αποτελούν πόλο έλξης για τους φίλους των καταδύσεων.

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ