Κορωνοϊός : 21 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

0
13
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ακόμη 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στους 352. Τέσσερα παραμένουν τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυξάνεται συνεχώς η λίστα με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσίοδρα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 352. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν 21 νέα κρούσματα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ακόμη, τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση. Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175.000 και οι θάνατοι είναι 6.700.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης του συστήματος υγείας με πρόσθετα κονδύλια και ανθρώπινο δυναμικό.

Διαβεβαίωσε δε, ότι οι προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχουν ήδη αρχίσει, ενώ διευκρίνισε ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επαναλάβει τη σημασία απομόνωσης των κατοίκων, καθώς και τη σημασία του περιορισμού των επαφών.tsiodras

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του Covid-2019.

Μεταξύ άλλων, γνωστοποίησε την αναστολή ισχύος του μέτρου του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, αρχής γενομένης από το πρωί της Τρίτης. Παράλληλα, επιβεβαίωσε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων – πέραν των σούπερ μάρκετ, των φούρνων, των σημείων πώλησης τροφίμων, των delivery, των συνεργείων, των τραπεζών, των φαρμακείων, των πρατηρίων καυσίμων.

Σε κάθε περίπτωση, διευκρίνισε ότι ο ακριβής κατάλογος των επιχειρήσεων που καλούνται να κλείσουν, θα δημοσιευθεί την Τρίτη. Ειδική αναφορά έκανε και στην απόφαση επιβολής καραντίνας σε δύο χωριά της Κοζάνης, όπου παρατηρήθηκε μία «εστία μόλυνσης». «Η απόφαση αφορά τον κατ’ οίκον περιορισμό και τον περιορισμό των μετακινήσεων» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «παρακολουθούμε και την κατάσταση στην πόλη της Καστοριάς», όπου οι τοπικοί φορείς ζήτησαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων, μετά την εμφάνιση 14 κρουσμάτων.

Τέλος, όσον αφορά τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Ελλάδα, ο αρμόδιος υφυπουργός επανέλαβε την ανάγκη να τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τις επόμενες 14 ημέρες, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγόρευσης των πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, δεδομένης της απουσίας μέτρων για τον περιορισμό του Covid-2019.koronoios-4-2

Σε καραντίνα χωριά:

Με εντολή λοιπόν του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αποφασίζεται:

  • Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας των ορεινών χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βόιου της Π.Ε. Κοζάνης.
  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων των ως άνω χωριών και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός των ορίων της γεωγραφικής ενότητας των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμο Βόϊου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων των ως άνω χωριών και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Δυτικής Μακεδονίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων των ως άνω χωριών.
  • Η ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) για την ενίσχυση του πλησιέστερου, στις ως άνω πληττόμενες περιοχές, Κέντρου Υγείας Τσοτυλίου, με έναν (1) στρατιωτικό ιατρό και έναν (1) νοσηλευτή.
  • Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας όπως ως άνω εξειδικεύτηκε, ισχύει από σήμερα Δευτέρα στις 17:00 μ.μ. και για δύο (2) εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η συνέχιση της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ