Κώστας Αρβανίτης: Η ΕΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία κατά των αγωγών SLAPP, ενώ ο Μητσοτάκης αδρανεί.

0
11
Κώστας Αρβανίτης: Η ΕΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία κατά των αγωγών SLAPP, ενώ ο Μητσοτάκης αδρανεί.

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left & μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για την Πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία από τις καταχρηστικές αγωγές

Για προκλητική αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στα φαινόμενα εκφοβισμού κατά δημοσιογράφων μέσω άσκησης καταχρηστικών αγωγών, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left & μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστας Αρβανίτης. Με αφορμή την Πρόταση Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία από τις καταχρηστικές αγωγές ο Ευρωβουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα μια νέα πολυαναμενόμενη νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία από τις καταχρηστικές αγωγές που ασκούνται κατά δημοσιογράφων και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι μαζικές αυτές αγωγές, τα διαβόητα SLAPP όπως είναι γνωστά πλέον και στη χώρα μας, όπου εξαπολύονται με ρυθμό πολυβόλου εν μέσω προκλητικής αδράνειας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συνιστούν μια σοβαρή απειλή για την Ελευθερία της Ενημέρωσης, αλλά και την Κοινωνία των Πολιτών. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινείται σε θετική κατεύθυνση και παρεμβαίνει προτείνοντας μια σειρά από δραστικές νομοθετικές καινοτομίες.

Στη μακρά διαδικασία της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς που θα ακολουθήσει θα συμβάλουμε στο να αναδειχθεί ποιες από αυτές τις προτάσεις υπηρετούν τον αντικειμενικό στόχο της σημαντικής αυτής ρύθμισης και αν κάποιες ενδεχομένως δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, για μια ακόμη φορά βλέπουμε τη μεγάλη σύγκρουση εντός της ΕΕ: Από τη μία οι δυνάμεις της Δημοκρατίας που στοχεύουν στην υπεράσπιση των ελευθεριών και του Κράτος Δικαίου. Από την άλλη όσοι επιτρέπουν, αν όχι επιδιώκουν, μια Δικαιοσύνη – εργαλείο στα χέρια ολίγων και ισχυρών.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα μάχη ξεκινά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή