Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Η Κυβέρνηση της ΝΔ κόβει το δρόμο για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς σε οκτώ συμβασιούχους του Δήμου…

0
23
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Κυβέρνηση της ΝΔ κόβει το δρόμο για τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς σε οκτώ συμβασιούχους του Δήμου

Με τη γνωστή μέθοδο των  τροπολογιών σε νομοσχέδια-«σκούπα», η Κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και παγιώνοντας όλες τις αντεργατικές μεθοδεύσεις των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ), ενταφιάζει κάθε ελπίδα διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς από συμβασιούχους των Δήμων, που απασχολούνται χρόνια με συμβάσεις στις δημοτικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, καθιστά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις περιφέρειες, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.

Αυτό αφορά και τον Δήμο Σκοπέλου, καθώς οκτώ (8) εργαζόμενοι από τους «παρατασιούχους» της διετίας 2015-2017 είχαν προσφύγει δικαστικά διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου και η υπόθεσή τους βρίσκεται στο Εφετείο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που έχουν πικρή πείρα από τις υποσχέσεις κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών, δεν πρέπει να το βάλουν κάτω, να επιλέξουν σταθερά το δρόμο του αγώνα  απέναντι στις πολιτικές που τους μετατρέπουν σε «ομήρους», με πρώτο βήμα την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 6 του Απρίλη!

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί την απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας και καλεί τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και να αντιδράσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ