Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Καταγγελία για μείωση τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Σκοπέλου…

0
33
School Cleaning

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΣΣΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ μειώνει κατά 20% τις ώρες απασχόλησης των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Σκοπέλου, σε συνθήκες πανδημίας!

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ-ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει ακάθεκτη να εγκληματεί σε βάρος της υγείας του λαού εν μέσω πανδημίας, αυτήν τη φορά αποδυναμώνοντας και αυτά τα ελάχιστα μέτρα καθαριότητας που εξασφάλιζαν για μαθητές και εκπαιδευτικούς με ηρωισμό οι σχολικές καθαρίστριες στα διδακτήρια της Σκοπέλου, της Γλώσσας και του Κλήματος!

Συγκεκριμένα, ενώ την περασμένη σχολική χρονιά απασχολούνταν τρεις καθαρίστριες πλήρους ωραρίου (6,5 ώρες) και έξι μειωμένου (3 ώρες) και σύνολο 37,5 ωρών, φέτος  τις μειώνει κατά 20% σε 30!

Απογειώνοντας μάλιστα την «ευελιξία», δίνει το δικαίωμα στις δημοτικές αρχές να καθορίζουν ελεύθερα τον αριθμό των ωρών σε κάθε καθαρίστρια, που μπορούν να φτάσουν και σε δύο  (2), ενώ αυξάνει τον αριθμό τους σε δέκα (10)…

Στην πραγματικότητα πρόκειται για εργαζόμενες που αμείβονται ακόμη και με 200 – 300 € το μήνα, θύματα εκμετάλλευσης και σε διαρκή – χρόνια εργασιακή ομηρία και ανασφάλεια από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγκάζονται κάθε χρονιά να ζουν στην αβεβαιότητα, καθώς δεν ξέρουν εάν θα ξαναπροσληφθούν.

Ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες καθαριότητας, ακόμη και μέσα στην περίοδο της πανδημίας, που αυτές οι ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων  είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, θα κληθούν να εργαστούν με αυταπάρνηση με τις ίδιες άθλιες εργασιακές σχέσεις, αφού για μια ακόμη φορά  πέρασαν και φέτος (30/6) την πόρτα της απόλυσης.

Ακόμη παραπέρα, η κυβέρνηση βάζει το εξής δίλημμα στους Δήμους:

Θέλετε σχολεία καθαρά και ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς; Αυξήστε τις ώρες αλλά θα τις πληρώσετε από δικούς σας πόρους!

Δηλαδή, καλούνται και πάλι οι λαικές οικογένειες να βάλουν το χέρι στην τσέπη για το δικαίωμα μαθητών και εκπαιδευτικών να απολαμβάνουν τις καλύτερες συνθήκες προστασίας, την ίδια ώρα που στήνεται χορός εκατομμυρίων στις επιδοτήσεις για ανεμογεννήτριες και φωτοβολταικά για την εξασφάλιση κερδών στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους της «πράσινης ανάπτυξης»…

Φυσικά, η δημοτική αρχή του κ. Περίσση, νεοδημοκρατικότερη της υφυπουργού Παιδείας κας Ζέττας Μακρή και των υπόλοιπων κυβερνητικών βουλευτών, δεν έχει βγάλει «γρυ» για αυτήν την απαράδεκτη μεθόδευση… Τι φοβάται; Μήπως της χαλάσει την περιοδεία στα νησιά μας;

Καλούμε τις εργαζόμενες, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους φορείς του νησιού να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους διεκδικώντας:

  • Να προχωρήσει άμεσα η μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών χωρίς όρους και προϋποθέσειςμε πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επαναφορά των Βαρέων καιΑνθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας και απολύμανσης των σχολείων της Σκοπέλου, της Γλώσσας και του Κλήματος μπροστά στο τέταρτο κύμα  της πανδημίας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμων καθαριστών/στριων σε όλα τα σχολεία, με κρατική χρηματοδότηση.
  • Να μετατραπεί σε πλήρους απασχόλησης η σύμβαση της σχολικής καθαρίστριας αορίστου χρόνου στη Γλώσσα, σύμφωνα και με τις σχετικές διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα στους δήμους να τις τροποποιήσουν, με αύξηση του ωραρίου εργασίας τους, μέχρι και το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης.

                                                                                                           Σκόπελος,  02/08/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ