Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου: Να ενισχυθούν ΤΩΡΑ οι αθλητικοί σύλλογοι του νησιού!

0
19
ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 2

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Να ενισχυθούν ΤΩΡΑ οι αθλητικοί σύλλογοι του νησιού!   

Κύριε Δήμαρχε,

Είναι γνωστό ότι ο Αθλητισμός όχι μόνο δίνει δημιουργική διέξοδο στη νεολαία, αλλά καλλιεργεί και υψηλές αξίες που τόσο ανάγκη έχουμε όπως απέδειξαν τα τελευταία γεγονότα με τη δολοφονία του Αλκη στη Θεσσαλονίκη, τους οπαδικούς στρατούς, την εξάπλωση των ναρκωτικών κλπ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει την πολιτική περικοπών των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), στις επιχορηγήσεις στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, που «αιμορράγησαν» οικονομικά και λόγω της αναστολής δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας. Με αυτές τις πολιτικές ενισχύουν  την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, οδηγούν τους συλλόγους στη ζητιανιά χορηγιών,  βάζουν ανυπέρβλητα εμπόδια στην άθληση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών (που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη).

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι σύμφωνα με το μητρώο επιχορηγούμενων από τη ΓΓΑ ερασιτεχνικών σωματείων την 31/12/2021, ο ΑΟ Σκοπέλου επιχορηγείται μόνο με 2.147,57€!

Ιδιαίτερα στο νησιωτικό Δήμο μας, με τις αυξημένες δαπάνες για μετακινήσεις, την αναγκαιότητα κάλυψης όλων των εξόδων (διατροφής, τραυματισμών κλπ) των  νέων μας και  την τραγική κατάσταση των υποδομών (προπόνηση σε ακατάλληλο γήπεδο για τις ομάδες ποδοσφαίρου του ΑΟ Σκοπέλου, αποδυτήρια με προβλήματα, αγώνες με κουβάδες και πετσέτες στο Κλειστό κ.ά.) με ευθύνη όλων των προαναφερόμενων κυβερνήσεων και όλων των δημοτικών αρχών, η ενίσχυση των συλλόγων μας, που επιτελούν αξιοθαύμαστο έργο (ποδόσφαιρο, βόλει, ναυτικά αθλήματα κλπ),  καθίσταται όχι μόνο αναγκαία, αλλά όρος για την ύπαρξή τους.

Από την πλευρά του Δήμου διαπιστώνουμε πλήρη αδράνεια καθώς και φέτος, όπως και πέρυσι,  στον προϋπολογισμό δαπανών 2022 (κωδικός 6735) βλέπουμε «κουλουράκια» (0,000000€).

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  :

-Εγγράψτε στην επόμενη αναμόρφωση του προϋπολογισμού κονδύλι ενίσχυσης και διανείμετε το στους αθλητικούς συλλόγους του νησιού μας, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για τη διεκδίκηση κονδυλίων από την κεντρική εξουσία για την ενίσχυση των συλλόγων;

-Ποια είναι η κατανομή τυχόν ποσών που έχουν δοθεί από «χορηγούς» σε αθλητικούς συλλόγους;

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται ο διαγωνισμός για το Κλειστό αλλά και τι γίνεται με την ένταξη του Σταδίου για την αποκατάστασή του;

-Ποια τα πεπραγμένα της Αθλητικής Επιτροπής που είχατε συστήσει;

Σκόπελος,  19-03-2022

 

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

-ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

-ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΔΙΟΣ

-ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

-ΚΑΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ