Μάθε τα πάντα για την κάμερα ZEISS του vivo X80 Pro

0
14
Μάθε τα πάντα για την κάμερα ZEISS του Vivo X80 Pro

H Vivo με το flagship smartphone Vivo X80 Pro 5G, το οποίο λανσάρει σε συνεργασία με την κορυφαία Γερμανική εταιρεία οπτικόμετρικών ZEISS, επαναπροσδιορίζει την κινηματογραφική λήψη είτε πρόκειται για video είτε για φωτογραφία.

Χάριν της τετραπλής κάμερας που αποτελείται από φακό wide στα 50 Megapixel f/1.6, με Laser autofocus, PDAF, και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS), φακό Periscope Telephoto στα 8 Megapixel, f/3.4, PDAF, OIS και 5x οπτικό zoom. Στη συνέχεια, έχουμε telephoto φακό στα 12 Megapixel, f/1.9 , Dual Pixel PDAF, 2x οπτικό zoom και gimbal OIS και ultrawide φακό στα 48 Megapixel, f/2.2, AF και Hyper Zoom έως 60x.

Κάνε τώρα δικό σου το flagship smartphone vivo X80 Pro μέσα από το You.gr με 999 ευρώ και 48 άτοκες άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα!

Η συνεργασία της Vivo με τη ZEISS ξεκινάει από το εξωτερικό των φακών, με το φακό Ultra-Sensing GNV να μειώνει τις αντανακλάσεις κατά τη λήψη και σε συνδυασμό με το ZEISS T* Coating με το οποίο αποφεύγουμε το ghosting στις λήψεις μας, με τα χρώματα να αποτυπώνονται πιο ζωντανά από ποτέ, να απαθανατίζει πιο καθαρές εικόνες, λαμβάνοντας ακόμα περισσότερο φως, κάτι το οποίο εκμεταλλεύεται και το Vivo V1+ chip στην καταγραφή φωτεινών 4K video κατά τη διάρκεια των νυχτερινών λήψεων. Επιπλέον, τα 4Κ Video καταγράφονται με κορυφαία ποιότητα παραγωγής video κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες με απόλυτη σταθερότητα χάρη στο Gimbal OIS (optical image stabilization) που εξασφαλίζει σταθερότητα στις λήψεις μας.

vivo X80 Pro ZEISS, Μάθε τα πάντα για την κάμερα ZEISS του vivo X80 Pro

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Vivo V1+ chip, σε συνδυασμό με το hardware του Vivo X80 Pro 5G, δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης των video μέσω τεχνητής νοημοσύνης, βελτιώνοντας την αποτύπωση των χρωμάτων στην οθόνη της συσκευής, ενώ καταναλώνει 72% λιγότερη ενέργεια από τις αντίστοιχες ανταγωνιστικές συσκευές, συμβάλλοντας στην αύξηση της αυτονομίας.

Η ZEISS φέρνει στο Vivo X80 Pro 5G κινηματογραφικό video bokeh αλλάζοντας το πως φαίνονται πλέον τα video που καταγράφουμε, με το κύριο θέμα μας να είναι καθαρό, τη στιγμή που το υπόλοιπο background είναι θολό και όλα αυτά σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, σε κάθε video που καταγράφουμε, λόγω του V1+ chip και της τεχνητής νοημοσύνης, τα video γεμίζουν αυτόματα φως με ένα πάτημα στην οθόνη του smartphone μας, αλλάζοντας μια για πάντα την ποιότητα των video που καταγράφουμε τις αγαπημένες μας στιγμές. Τα video που τραβάμε με την τετραπλή ZEISS κάμερα της συσκευής μας, είναι τόσο σταθερά και αυτό οφείλεται στο συνδυασμό του οπτικού σταθεροποιητή με τον ηλεκτρονικό σταθεροποιητή εικόνας, εξαφανίζοντας αναπάντεχα κουνήματα της οθόνης και την όποια θολούρα κατά την καταγραφή video, η οποία ξεχωρίζει για την ομαλότητα και την καθαρή εικόνα.

vivo X80 Pro ZEISS, Μάθε τα πάντα για την κάμερα ZEISS του vivo X80 Pro

Μεγάλες αλλαγές έχουμε και στη φωτογράφιση πορτρέτων, η οποία ενισχύεται από την τεχνητή νοημοσύνη, με τους αλγόριθμους που έχουν χρησιμοποιηθεί να αποδίδουν ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, με το ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες και το πως φαίνεται το δέρμα του προσώπου που εμφανίζεται στο πορτρέτο, να δείχνει ότι βγήκε από κάποιο studio φωτογραφίας και όχι από κάποιο smartphone. Επιπλέον, και στα ομαδικά πορτρέτα έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις καθώς μπορούμε να απαθανατίζουμε από 3 μέχρι 30 άτομα, και μέσω των τεχνικών για την αναγνώριση των προσώπων που χρησιμοποιεί ο AI HD Group Photo αλγόριθμος, όλα τα πρόσωπα φαίνονται καθαρά όπως επίσης και ο τόνος του δέρματος για κάθε ένα άτομο που συμμετέχει στο ομαδικό πορτρέτο.

Από τα σημαντικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα του Vivo X80 Pro 5G είναι η λήψη φωτογραφιών και video κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου η νύχτα γίνεται μέρα, με το αποτέλεσμα να είναι μια φωτεινή φωτογραφία ή video, και την τεχνητή νοημοσύνη να αφαιρεί κάθε θαμπό σημείο και το συνολικό αποτέλεσμα να ξεχειλίζει από λεπτομέρειες. Όλο αυτό ενισχύεται και από την τεχνολογία XDR που βελτιώνει τη φωτεινότητα, την αντίθεση και την απόδοση των χρωμάτων στις λήψεις μας, κάνοντάς τες να φαίνονται πιο φυσικές από ποτέ.

Κάνε τώρα δικό σου το flagship smartphone vivo X80 Pro μέσα από το You.gr με 999 ευρώ και 48 άτοκες άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα!

vivo X80 Pro ZEISS, Μάθε τα πάντα για την κάμερα ZEISS του vivo X80 Pro

vivo X80 Pro Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Λειτουργικό σύστημα: Android 12 με FunTouch OS 12
Επεξεργαστής: Snapdragon 8 Gen 1, Octa-core, 4nm
GPU: Adreno 730
RAM/ ROM: 12GB/ 256GB
Οθόνη: 6.78″ WQHD+, AMOLED, 120Hz ρυθμός ανανέωσης, E5 Ultra Vision, φωτεινότητα έως 1000 nits,
300Hz Touch Sampling Rate
Τετραπλή Κάμερα Zeiss: 50 Megapixel (Wide), f/1.6, Laser AF, PDAF, OIS
8 Megapixel, f/3.4 (Periscope Telephoto), PDAF, OIS, 5x optical zoom
12 Megapixel, f/1.9 (Telephoto), Dual Pixel PDAF, 2x optical zoom, gimbal OIS
48 Megapixel, f/2.2 (Ultrawide), AF
(Hyper Zoom έως 60x)
Selfie: 32 Megapixel, f/2.5
Κάρτα μνήμης: Όχι
Συνδεσιμότητα: 5G (Dual SIM), Wi-Fi 6, NFC, Bluetooth 5.2, GPS, GLONASS, Galileo
Άλλα: Αδιάβρoxo IP68, Ultra-sonic αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη, στερεοφωνικά ηχεία, IR blaster, Liquid Cooling Vapor Chamber (θάλαμος ατμών υγρού ψύξης)
Μπαταρία: 4.700mAh, 80W γρήγορη φόρτιση FlashCharge, 50W ασύρματη φόρτιση, ανάστροφη ασύρματη φόρτιση
Χρώματα: Cosmic Black
Διαστάσεις: 75.3×164.57×9.1 χλστ.
Βάρος: 219 γρ.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ