Μάχη με τις φλόγες – Τα ενεργά μέτωπα και η εξέλιξη της πυρκαγιάς

0
9
Μάχη με τις φλόγες – Τα ενεργά μέτωπα και η εξέλιξη της πυρκαγιάς

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην ανατολική Αττική, με την μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε το απόγευμα από το Νταού Πεντέλης να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική βρίσκεται μεταξύ Διώνης και Δασαμαρίου, με τις μετεωρολογικές συνθήκες να είναι εξαιρετικά άσχημες καθώς, άνεμοι που αγγίζουν τα 113 χιλιόμετρα την ώρα «τρέφουν» συνεχώς τις φλόγες και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ενεργά μέτωπα είναι επίσης δυτικά από το Ντράφι, ενώ διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στην Ανθούσα. Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της Λεωφόρου Μαραθώνος, δημιουργώντας ένα τεράστιο φραγμό στην πύρινη λαίλαπα.
Στη βόρεια βορειοδυτική και δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς, η κατάσταση βελτιώνεται και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα.Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες. Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Όσο για τους κατοίκους, έχουν απομακρυνθεί μέσω του σωτήριου μηνύματος από το 112, περίπου 90.000.

Πηγή