Μαθητικό συλλαλητήριο στον Βόλο. Χωρίς μαθητές τα σχολεία της Σκιάθου

0
17
Mathites
 Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν οι μαθητές των σχολείων της Μαγνησίας σήμερα στον Βόλο, με καταλήψεις των σχολικών κτιριών και συλλαλητήριο στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές συνολικά 24 Γυμνασίων και Λυκείων και συγκεκριμένα τα γενικά λύκεια: 1ο Ν. Ιωνίας, 2ο Βόλου, 2ο Ν. Ιωνίας, 3ο Βόλου, 4ο Βόλου, 6ο Βόλου, 7ο Βόλου, 8ο Βόλου, Βελεστίνου, τα επαγγελματικά λύκεια 1ο Ν. Ιωνίας, 2ο Ν. Ιωνίας, 3ο Βόλου, Αγριάς και τα γυμνάσια 1ο Ν. Ιωνίας, 2ο Βόλου, 2ο Ν. Ιωνίας, 3ο Βόλου, 3ο Ν. Ιωνίας, 4ο Βόλου, 4ο Ν. Ιωνίας, 7ο Βόλου, 8ο Βόλου, 9ο Βόλου, 10ο Βόλου. Σε αποχή προχώρησαν οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου, το Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου και το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σκοπέλου.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης μέχρι τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, και από εκεί στη Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος.

Αδεια από μαθητές τα σχολεία της Σκιάθου

Αδεια από μαθητές ήταν και σήμερα, Δευτέρα, τα σχολεία στο νησί του Παπαδιαμάντη. Νηπιαγωγείο, δημοτικά, γυμνάσιο και λύκειο άνοιξαν τις αυλόπορτες, οι μαθητές όμως δεν περάσαν το κατώφλι για να κάνουν μάθημα.

Οι γονείς των μαθητών του νησιού αποφάσισαν στην τελευταία γενική συνέλευση στην οποία συμμετείχαν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων, να απέχουν από τα μαθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, σχεδόν δύο μήνες μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι.

Το… χορό των κινητοποιήσεων είχαν ανοίξει με διήμερη αποχή από τα μαθήματα, οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Στο σχολείο, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές της γ’ δημοτικού δεν έχουν γνωρίσει τη δασκάλα ή το δάσκαλο της τάξης. Τη δεύτερη ημέρα της κινητοποίησης, τις φωνές τους ένωσαν και οι γονείς του 1ου δημοτικού σχολείου του νησιού, σε ένδειξη συμπαράστασης.

Σήμερα, όμως Δευτέρα, το σύνολο των μαθητών πήγε για μάθημα. Οι μαθητές απέχουν από το σχολείο με πρωτοβουλία των γονιών τους, που κάθε χρόνο είναι στο ίδιο έργο θεατές: αυτό των ελλείψεων εκπαιδευτικών που στερούν από τα παιδιά τους πολύτιμες ώρες μαθημάτων.

Αλλωστε ελλείψεις δεν υπάρχουν μόνο στην πρωτοβάθμια (ενός δασκάλου και ενός εκπαιδευτικού μουσικής). Δεκάδες ώρες μαθημάτων, χάνονται καθημερινά και στο γυμνάσιο αλλά και στο λύκειο. Ειδικά για τους μαθητές της γ’ τάξης του λυκείου, η απουσία εκπαιδευτικών και η καθυστέρηση της έναρξης μαθημάτων έχει επίπτωση στην πορεία της διδακτέας ύλης που εξετάζεται και στις πανελλαδικές. «Πώς τα παιδιά μας θα συναγωνιστούν με ίσους όρους τους μαθητές απ’ όλη τη χώρα για την είσοδό τους στα Πανεπιστήμια όταν, εκείνοι οι μαθητές έχουν καθηγητές και τα δικά μας τα παιδιά όχι;», η κραυγή αγωνίας μητέρας από το νησί.

Οι γονείς έχουν απευθυνθεί με επιστολές διαμαρτυρίας στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης, έχουν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, έχουν εξαντλήσει όλα τα μέσα, κι ακόμη περιμένουν…

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ