Μεταφορικό ισοδύναμο και στα καύσιμα, Πιλοτική εφαρμογή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

0
33
ισοδύναμο καύσιμα

Πιλοτική εφαρμογή σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, με τους πρατηριούχους να προσβλέπουν σε μείωση των τιμών Στη μείωση των τιμών των υγρών καυσίμων και την τόνωση των πωλήσεων προσβλέπουν οι πρατηριούχοι των νησιών, καταθέτοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την άποψή τους για το μεταφορικό ισοδύναμο στα καύσιμα, που αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά.

Το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου για τη μεταφορά απλής αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτ.) και πετρελαίου κίνησης εφαρμόζεται πιλοτικά από 1 Ιανουαρίου 2019 έως 30 Ιουνίου 2019 στα νησιά, ενώ όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός τα πρατήρια βενζίνης θα επιδοτούνται μέχρι και με 19,5 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που συνεπάγεται μείωση στο κόστος των καυσίμων πριν το Πάσχα στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά κατά την πιλοτική εφαρμογή.

Παράλληλα ανέφερε ότι παρατείνεται για έξι επιπλέον μήνες η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στα καύσιμα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με επαγγελματίες των νησιών, οι οποίοι εκφράζουν την άποψη ότι εάν εφαρμοστεί το μέτρο θα υπάρχει θετικό αντίκτυπο στις πωλήσεις των υγρών καυσίμων, τονώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Οπως ανέφερε ο Κώστας Μιτζέλος ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Σκιάθο «ελπίζουμε ότι θα μειωθεί η διαφορά των τιμών σε σχέση με τη χερσαία Μαγνησία, γιατί οι κάτοικοι των νησιών εκφράζουν παράπονα για τις υψηλές τιμές. Πιστεύω ότι αν μειωθεί η τιμή των καυσίμων θα υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση» είπε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι καταναλωτές είναι φειδωλοί και προμηθεύονται μικρές ποσότητες καυσίμων λόγω των υψηλών τιμών.

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει ο Γιάννης Γιοματάρης εργαζόμενος σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Γλώσσα Σκοπέλου, ο οποίος δηλώνει ότι έχει υποβάλει τη σχετική αίτηση, ενώ υπογραμμίζει επιπροσθέτως ότι είναι προτιμότερο η επιδότηση να εφαρμοστεί στην τιμή αγοράς των υγρών καυσίμων αντί των μεταφορικών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εκτιμά ότι η μείωση των τιμών θα δώσει ανάσα στους επαγγελματίες γιατί θα τονώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Ο Κώστας Καλογιάννης, πρατηριούχος της Αλοννήσου, προσβλέπει επίσης στην τόνωση της κίνησης, καθώς το κόστος μεταφοράς διαμορφώνει ανάλογα τις τιμές, οι οποίες είναι υψηλότερες στα νησιά σε σχέση με τις χερσαίες περιοχές.

Ο ίδιος εκτιμά ότι εάν εφαρμοστεί το μέτρο θα λειτουργήσει θετικά για τους καταναλωτές οι οποίοι «είναι κουμπωμένοι και αγοράζουν μικρές ποσότητες» είπε.

taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ