Μόνο από τον ΕΟΔΥ η ενημέρωση για τον αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλία

0
18
Μόνο από τον ΕΟΔΥ η ενημέρωση για τον αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλία

Σήμερα, για πρώτη ημέρα μετά από πολύ καιρό, το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν δημοσιοποίησε στοιχεία για τον αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται εντός 24ωρου στις Π.Ε. Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, όπως και στην περιοχή των Σποράδων.

Πλέον, ειλημμένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση σταματά με τους πολίτες της περιοχής, όπως και όλης της Ελλάδας, να ενημερώνονται από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ανακοινώνει τον γενικό και τον ανά Περιφερειακή Ενότητα αριθμό κρουσμάτων αργά το απόγευμα κάθε ημέρας.

Αυτή η εξέλιξη προέκυψε καθώς τεχνικοί λόγοι που έχουν να κάνουν και με την απευθείας ενημέρωση του ΕΟΔΥ, σε συνδυασμό με την διαφορά στην ώρα εκκίνησης και λήξης στην καταγραφή του αριθμού κρουσμάτων, υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγεί σε σύγχυση τους πολίτες. Κάτι το οποίο προέκυψε τις τελευταίες δύο ημέρες – κυρίως με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας – όπου καταγράφηκαν σημαντικές διαφορές στους αριθμούς που ανακοινώνονταν τοπικά και κεντρικά.

Σ’ αυτό το σημείο, όμως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ενημέρωση που παρείχε όλο αυτό το διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας πέρα από έγκυρη ήταν και χρήσιμη για τους πολίτες, καθώς υποδείκνυε εστίες όπου εντοπίζονταν σημαντικός αριθμός κρουσμάτων, ώστε αφενός η εικόνα να είναι πληρέστερη και αφετέρου να γνωστοποιείται η κατεύθυνση των χώρων όπου απαιτείται στοχευμένη δράση.

Πηγή: Larissanet.gr

Πηγή