Νέα Mac Mini 256 GB και MacBook Pro 512 GB: Με χαμηλότερες ταχύτητες SSD από τα προηγούμενα μοντέλα

0
0

Tο νέο Mac mini με το τσιπ M2 και 256 GB αποθηκευτικού χώρου έχει χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής SSD σε σύγκριση με το αντίστοιχο μοντέλο προηγούμενης γενιάς με το τσιπ M1.

Ο Youtuber Brandon Geekabit ανάρτησε ένα teardown του νέου Mac mini στο κανάλι του, αποκαλύπτοντας ότι το μοντέλο των 256 GB είναι εξοπλισμένο με μόνο ένα τσιπ αποθήκευσης 256 GB, ενώ η ίδια διαμόρφωση με το τσιπ M1 έχει δύο τσιπ 128 GB. Αυτή η διαφοροποίηση εξηγεί τον λόγο που το νέο μοντέλο έχει πιο αργό SSD, καθώς πολλά τσιπ NAND επιτρέπουν μεγαλύτερες ταχύτητες.

Με την εφαρμογή συγκριτικής αξιολόγησης Blackmagic Disk Speed ​​​​Test, επιβεβαιώθηκε ότι οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής SSD για το νέο Mac mini 256 GB είναι περίπου 1.500 MB/s, δηλαδή από 30% έως 50% χαμηλότερες από τις ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής για το ισοδύναμο μοντέλο προηγούμενης γενιάς. Ωστόσο, τα αποτελέσματα αναφοράς και η απόδοση στον πραγματικό κόσμο μπορεί να διαφέρουν.

Ένας πιο αργός SSD μπορεί να επηρεάσει τις ταχύτητες μεταφοράς αρχείων, ενώ και η συνολική απόδοση μπορεί να επηρεαστεί ελαφρώς, από τη στιγμή που οι Mac χρησιμοποιούν προσωρινά χώρο SSD ως εικονική μνήμη όταν χρησιμοποιείται πλήρως η φυσική RAM.

Το νέο MacBook Pro έχει επίσης χαμηλότερες ταχύτητες SSD όταν διαμορφώνεται με 512 GB αποθηκευτικού χώρου λόγω της μείωσης των τσιπ NAND.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ