Ξεχώρισαν οι «Μικροί Αϊνστάιν» από το Βόλο

0
22
Ξεχώρισαν οι «Μικροί Αϊνστάιν» από το Βόλο

Στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό νοερής αριθμητικής

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι μικροί Βολιώτες Αϊνστάιν στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού νοερής αριθμητικής Brainobrain, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο μικρός Γιώργος από τον Βόλο επιλύει τον κύβο του Ρούμπικ ενώ παράλληλα κάνει νοερά μαθηματικές πράξεις σύμφωνα με τα αθροίσματα που του εκφωνεί ο εκπαιδευτής του! Νωρίτερα έλυσε ταυτόχρονα τρεις κύβους του Ρούμπικ σε ένα λεπτό και 20 δευτερόλεπτα!
H συμμετοχή του Brainobrain VOLOS στο 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Brainobrain, που έλαβε χώρα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη, τη Κυριακή 26/06/2022 στέφτηκε με 100% επιτυχία.

Η 8μελής ομάδα της πόλη μας ξεχώρισε ανάμεσα σε 100 περίπου συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα, κατακτώντας ισάριθμες διακρίσεις: 2 Πρωταθλητές, 3 Χρυσούς νικητές και 3 Αργυρούς νικητές.

Παράλληλα, στη διαδικασία της επίδειξης δεξιοτήτων, η παρουσίαση του Brainobrain VOLOS προκάλεσε αίσθηση και ξεχώρισε για τη πρωτοτυπία της, ανεβάζοντας το πήχη για όλα τα κέντρα Brainobrain της Ελλάδας. Παρόλο που δεν υπάρχει διαγωνιστικό σκέλος στις επιδείξεις, οι παριστάμενοι μόνο θετικά σχόλια είχαν για το 12χρονο από το Βόλο, Γιώργο Β., που μετά την επίλυση τριών κύβων rubik σε 120 δευτερόλεπτα, κατάφερε να επιτύχει το (για άλλους) ακατόρθωτο: επίλυση κύβου rubik με ταυτόχρονη διενέργεια νοερών αριθμητικών πράξεων!

Ο Γιώργος είναι ένα από τα 150 παιδιά, ηλικίας 6-14 χρόνων από 40 πόλεις της χώρας, που συμμετείχαν στον διεθνούς φήμης διαγωνισμό. Τα παιδιά έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης ευφυΐας και δεξιοτήτων εγκεφάλου Brainobrain το οποίο εκπαιδεύει τους μαθητές να αποκτήσουν ιδιαίτερες ικανότητες χρησιμοποιώντας τον άβακα (νοερή αριθμητική) και το νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP).

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, τα παιδιά παρουσίασαν όλα τα επίπεδα του προγράμματος Brainobrain όπως νοερές πράξεις, χρήση άβακα, ταυτόχρονη εκτέλεση πολλών ενεργειών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η επίδειξη, από παιδιά σε ανώτερα επίπεδα, εκτέλεσης νοερών μαθηματικών πράξεων την ίδια ώρα που κάποιος προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή τους διαβάζοντας ένα βιβλίο!

Το πρόγραμμα της Brainobrain έχει σκοπό την ανάπτυξη της ευφυΐας και των δεξιοτήτων παιδιών ηλικίας 5-15 ετών. Αυτό γίνεται ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μέσα από την εφαρμογή διασκεδαστικών τεχνικών μάθησης, όπως η χρήση του άβακα, τεχνικές νευρογλωσσικού προγραμματισμού και τεχνικές ανάπτυξης προσωπικότητας.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιτυχία εδώ και 20 περίπου χρόνια σε 44 χώρες του κόσμου και από τα αποτελέσματα του έχουν βοηθηθεί πάνω από 2.000.000 παιδιά. Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα της Brainobrain ξεκίνησε πριν από 3 περίπου χρόνια, με ραγδαία ανάπτυξη, ενώ εδώ και 1,5 χρόνο λειτουργεί το Brainobrain VOLOS.

Το Brainobrain εκπαιδεύει τα παιδιά να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, τη λογική και τη δημιουργική πλευρά, προσφέροντας ασκήσεις οι οποίες εξασκούν εξίσου και τις δύο πλευρές ταυτόχρονα. Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με τις δεξιότητές τους και να μαθαίνουν να τις χρησιμοποιούν για να πετύχουν τους στόχους τους

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή