Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

0
35

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Η Ubisoft ενημέρωσε ότι αυξάνει την εκτίμηση για τις αποσβέσεις της στα 500 εκατ. δολάρια από τα 400 προηγουμένως και μειώνει το guidance για την κερδοφορία του έτους αφότου ολοκλήρωσε το 2022 με χαμηλότερες των προβλέψεων πωλήσεις. Η Ubisoft απέδωσε την εξέλιξη στην επιδείνωση της οικονομίας, που χαρακτηρίζεται από μειωμένες δαπάνες για μη βασικά αγαθά.

Παράλληλα, οι αναλυτές της JP Morgan υποβάθμισαν την αξιολόγηση στον τίτλο της Ubisoft σε “neutral” από “overweight”, επισημαίνοντας “τα αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία, ένα περιβάλλον προκλήσεων στον κλάδο και την έλλειψη ορατότητας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των κυκλοφοριών παιχνιδιών της εταιρείας και την πιθανή επιτυχία τους”.

Σύμφωνα με το Reuters, αρκετοί αναλυτές σημείωσαν ότι ακόμα ένας αρνητικός παράγοντας είναι η στροφή της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών προς τα μεγάλα brands.

H Ubisoft ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι προχωρά στον τερματισμό της ανάπτυξης τριών τίτλων οι οποίοι δεν είχαν ανακοινωθεί επίσημα, καθώς και στην καθυστέρηση της κυκλοφορίας του τίτλου Skull & Bones.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ