Οι πολίτες της ΕΕ δεν θα έχουν τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον έως το 2032

0
42
Οι πολίτες της ΕΕ δεν θα έχουν τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον έως το 2032

Οι πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν τα τέλη περιαγωγής κινητής τηλεφωνίας όταν χρησιμοποιούν τις συσκευές τους διασυνοριακά εντός του μπλοκ. Οι νομοθέτες παρέτειναν τον κανονισμό ώστε να διαρκέσει τουλάχιστον έως το 2032.

Από το 2017 τα περισσότερα τιμολόγια τηλεφώνου υπολογίζουν τις κλήσεις, τα μηνύματα και τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται στις χώρες της ΕΕ ως ισοδύναμα με οικιακή χρήση. Ο κανονισμός επρόκειτο να λήξει την 1η Ιουλίου, ωστόσο η ΕΕ τον παρέτεινε για μια δεκαετία. Έτσι, οι ευρωπαίοι καταναλωτές μπορούν να συνεχίσουν να αποφεύγουν τις περισσότερες πρόσθετες χρεώσεις όταν ταξιδεύουν σε ένα άλλο από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Στον κανονισμό υπάρχουν νέες προσθήκες, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να έχουν οι πολίτες πρόσβαση στις ίδιες υπηρεσίες στο εξωτερικό στην ΕΕ με το σπίτι τους, όταν είναι διαθέσιμα τα ίδια δίκτυα και τεχνολογίες.

Σύμφωνα με το TechCrunch, ενώ αυτή η παροχή υπηρεσιών ποιότητας καλύπτει το 5G, δεν εγγυάται την ίδια ταχύτητα δικτύου κινητής τηλεφωνίας κατά την περιαγωγή. Η Επιτροπή λέει ότι οι νέοι κανόνες «στοχεύουν να διασφαλίσουν ότι όταν παρόμοια ποιότητα ή ταχύτητες είναι διαθέσιμες στο δίκτυο επίσκεψης, ο εγχώριος πάροχος θα πρέπει να διασφαλίζει την ίδια ποιότητα της υπηρεσίας περιαγωγής.”

Επιπλέον, ο ενημερωμένος κανονισμός στοχεύει στην αύξηση της διαφάνειας απαιτώντας από τους παρόχους δικτύων να ενημερώνουν καλύτερα τους πελάτες για τους τύπους υπηρεσιών που ενδέχεται να επιφέρουν επιπλέον κόστος κατά την περιαγωγή, όπως η κλήση αριθμών εξυπηρέτησης πελατών, γραφείων υποστήριξης και ασφαλιστικών εταιρειών. Οι πελάτες θα πρέπει να λαμβάνουν ένα μήνυμα SMS σχετικά με τυχόν πρόσθετες χρεώσεις περιαγωγής.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ