ΟΤΘ: Aκόμα και οικονομική στήριξη στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων

0
23
Magnesia.tv

Στην απόφαση να στηρίξει για τα επόμενα δύο χρόνια ακόμα και οικονομικά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, προχώρησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, όπως επεσήμανε  η πρόεδρος του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου.

Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί αυτή η απόφαση είναι ακόμη υπό διαβούλευση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρο Πέγκα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αθήνα, ζητώντας του να στηρίξει την προσπάθεια που γίνεται  για  επανασύνδεση της γραμμής.

Το συγκεκριμένο δρομολόγιο τέθηκε ξανά σε λειτουργία μετά από διακοπή έξι χρόνων, το καλοκαίρι του 2016 και το καλοκαίρι του 2017. Για το καλοκαίρι του 2018 η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει το FlyingCat που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σποράδες, με την αιτιολογία ότι τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά.

Έκτοτε, τόσο οι δήμαρχοι των νησιών των Σποράδων και της Θεσσαλονίκης όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς του τουρισμού καταβάλουν προσπάθειες για να δοθεί μία λύση για τη συνέχιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

 

Ν.Καζαντζίδου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ