Ουκρανία: Πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό «Ζaporizhzhia» μετά από επίθεση ρωσικών στρατευμάτων και βομβαρδισμούς

0
25
Ukraine Nuclear Power Plant Fire

Μια τεράστια πυρκαγιά κατακλύζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας της Ευρώπης εν μέσω σφοδρής συνεχιζόμενης πυρκαγιάς και ισχυρών βομβαρδισμών στην περιοχή, με φόβους ότι εάν φτάσει σε αντιδραστήρα τότε θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μια σκληρή μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη για τον έλεγχο του σταθμού παραγωγής ενέργειας Zaporizhzhia, ο οποίος λέγεται ότι καίγεται καθώς ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν μια σημαντική πόλη παραγωγής ενέργειας στο νότιο τομέα της Ουκρανίας με οβίδες.

Υπάρχουν 15 πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Ουκρανία και έξι από αυτούς βρίσκονται στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Zaporizhzhia.

Υπάρχει φόβος ότι εάν ένας από τους αντιδραστήρες πυρποληθεί τότε θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφή στην Ευρώπη χειρότερη από εκείνη στο Τσερνομπίλ.

Ο ρωσικός στρατός πολιόρκησε την Enerhodar, μια πόλη στον ποταμό Ντνίπερ που αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο της παραγωγής ενέργειας της Ουκρανίας.

Έρχεται καθώς η Ρωσία έχει ήδη καταλάβει το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Ουκρανίας Κίεβο.

Στρατεύματα του Κρεμλίνου εισέβαλαν στον τόπο της πυρηνικής καταστροφής του Τσερνομπίλ την πρώτη ημέρα της εισβολής.

Ρωσικά στρατεύματα μάχονται για τον έλεγχο της Ενρχοντάρ την Τετάρτη με άρματα μάχης, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος.

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χεραστσένκο ανέφερε σε διαδικτυακές αναρτήσεις ότι οι δυνάμεις έχουν αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο Της Ζαποριζχχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ