Ο Έλον Μασκ κάνει τους σταθμούς Starlink διαθέσιμους στην Ουκρανία αφού ο Πούτιν διέκοψε τις δυνατότητές τους στο Διαδίκτυο

0
32
Satellite Orbiting Earth
Communication Satellite Orbiting Planet Earth. 3D Scene.

Ο Έλον Μασκ αναφέρει ότι οι δορυφόροι Starlink της SpaceX δραστηριοποιούνται πλέον πάνω από την Ουκρανία μετά από αίτημα της ηγεσίας της εμπόλεμης χώρας να αντικαταστήσει τις υπηρεσίες διαδικτύου που καταστράφηκαν από τη ρωσική επίθεση.

Η απρόκλητη εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αφήσει περιοχές της χώρας χωρίς διαδίκτυο, ενώ η SpaceX έχει εκτοξεύσει χιλιάδες δορυφόρους επικοινωνιών για να φέρει την ευρυζωνικότητα σε δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου.

“Η υπηρεσία Starlink δραστηριοποιείται τώρα στην Ουκρανία. Περισσότερα τερματικά καθ’ οδόν”, τουίταρε ο επιχειρηματίας το Σάββατο.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας προέτρεψε τον κ. Μασκ να τους βοηθήσει, καθώς το σύστημα SpaceX δεν απαιτεί καλώδια οπτικών ινών.

Οι χρήστες στο έδαφος έχουν πρόσβαση στα ευρυζωνικά σήματα που διακτινίζονται πίσω στη γη χρησιμοποιώντας ένα κιτ που πωλείται από τη SpaceX.

“@elonmusk, ενώ προσπαθείτε να αποικίσετε τον Άρη – η Ρωσία προσπαθεί να καταλάβει την Ουκρανία! Ενώ οι ρουκέτες σας προσγειώνονται με επιτυχία από το διάστημα — ρωσικές ρουκέτες επιτίθενται σε ουκρανούς πολιτικούς! Σας ζητάμε να παρέχετε στην Ουκρανία σταθμούς Starlink και να απευθύνεστε σε λογικούς Ρώσους για να σταθείτε όρθιοι”, τουίταρε ο Mykhailo Fedorov.

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 2.000 δορυφόρους Starlink σε τροχιά από το 2018 και σχεδιάζει να έχει τελικά έως και 12.000 ως μέρος του διαδικτυακού δικτύου υψηλής ταχύτητας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ