Ο ήχος της λύρας και του νταουλιού στα σοκάκια της Σκοπέλου (βίντεο)

0
17
Pontiaki Lura

Ο ήχος της ποντιακής λύρας και του νταουλιού συνόδευε το πέρασμά τους στο νησί των Σποράδων, κάνοντας τους πάντες να σταματούν και να χαζεύουν το εντυπωσιακό θέαμα. Ο λόγος για τα μέλη του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας που συμμετείχαν στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο, από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου 2018.

Το φεστιβάλ αυτό είναι μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης που ενώνει χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνία της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Η φετινή διοργάνωση εντάσσονταν στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Σκοπέλου. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης γιορτής η Σκόπελος συντονίστηκε μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μια σειρά χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια κτλ.


Η εμφάνιση του συλλόγου στο φεστιβάλ (βίντεο: Βασίλης Μαυρίδης)

Η ποντιακή αποστολή παρουσίασε τον πλούτο του ποντιακού πολιτισμού το Σάββατο 25 Αυγούστου σε χιλιάδες θεατές, αποσπώντας πολύ θερμές κριτικές. Τη χορευτική ομάδα χαρακτήρισε περίσσια ζωντάνια, αφού ποντιακά γλέντια ξεσπούσαν όπου κι αν περνούσαν κάνοντας τους τουρίστες και τους ντόπιους να απαθανατίζουν το θέαμα.

pontos-news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ