Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» έπληξε το Μαντούδι και την Χαλκίδα

0
38
Mantoudi Zorpas
Ο κυκλώνας Ζορμπάς σάρωσε την Πελοπόννησο και σύμφωνα με την ΕΜΥ σειρά έχει σήμερα Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η Εύβοια.

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» έπληξε το Μαντούδι και την Χαλκίδα

Ο κυκλώνας «Ζορμπάς» έπληξε το Μαντούδι και την Χαλκίδα
Ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου η καταστροφή στην Εύβοια είναι μεγάλη από το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά». Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε Μαντούδι, Προκόπι, αλλά και Χαλκίδα.
Ο ποταμός Κηρέας δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά του. Σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στο Μαντούδι είχαν εγκλωβιστεί οδηγοί, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και οι άνθρωποι ανέβηκαν στις ταράτσες τους για να σωθούν.
Άμεσα κινητοποιήθηκε τόσο η Πυροσβεστική, αλλά και η δημοτική αρχή. Περίπου 50 άτομα μεταφέρθηκαν σε ξενώνα. Η κυκλοφορία μεταξύ Μαντουδίου και Προκοπίου έχει κοπεί, ενώ έχει πλημμυρίσει ακόμη και το τοπικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Διαβάστε ακόμη: Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.
Πλημμύρισαν καταστήματα και ταβέρνες στη Χαλκίδα.
Πλατάνα Κύμης
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η είσοδος στο Μαντούδι έχει πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμιού, από την γέφυρα ως το βενζινάδικο.
Σπίτια, καταστήματα και δρόμοι έγιναν ένα με το ποτάμι. Ο δρόμος παραμένει κλειστός.
Η εικόνα στην είσοδο του Μαντουδίου το πρωΐ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2018.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει δρόμος από το Μαντούδι για την παραλία Κυμάσι, έσπασε η γέφυρα που έφτιαχναν, πλημμύρισε όλος ο κάμπος και υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι και σκυλιά.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: Αστυνομία 2227023333, Πυροσβεστική 2227023199, Λιμενικό 2227022020.
eviaportal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ