Ο Tim Cook μιλά για το AR/VR headset της Apple

0
0

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τim Cook, παραχώρησε μια χορταστική συνέντευξη στο GQ και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πολυσυζητημένο, πολυαναμενόμενο και αμφισβητούμενο AR/VR headset που φέρεται να ετοιμάζει η εταιρεία.

Ο Cook φιλοξενείται στο εξώφυλλο του τεύχους Global Creativity Awards 2023 της GQ και δίνει μια συνέντευξη με τίτλο «‌Tim Cook‌ Thinks Different», κατά την οποία εμβαθύνει σε πολλές πτυχές της καριέρας και της προσωπικής του ζωής.

Εξηγώντας γιατί η Apple μπορεί, υποθετικά, να ενδιαφέρεται για το AR/VR, ο Cook είπε:

“Αν σκεφτείτε την ίδια την τεχνολογία με την επαυξημένη πραγματικότητα, απλώς για να πάρετε τη μία πλευρά του κομματιού AR/VR, η ιδέα ότι θα μπορούσατε να επικαλύψετε τον φυσικό κόσμο με πράγματα από τον ψηφιακό κόσμο θα μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά την επικοινωνία των ανθρώπων, τη σύνδεση των ανθρώπων. Θα μπορούσε να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να επιτύχουν πράγματα που δεν μπορούσαν να επιτύχουν πριν. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε σε κάτι πολύ πιο εύκολο, αν καθόμασταν εδώ και σκεφτόμασταν για αυτό και ξαφνικά θα μπορούσαμε να τραβήξουμε κάτι ψηφιακά και να το δούμε και να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε σε αυτό και να δημιουργούμε με αυτό. Και έτσι είναι η ιδέα ότι υπάρχει αυτό το περιβάλλον που μπορεί να είναι ακόμα καλύτερο από τον πραγματικό κόσμο – η επικάλυψη του εικονικού κόσμου από πάνω του μπορεί να είναι ένας ακόμα καλύτερος κόσμος. Και έτσι αυτό είναι συναρπαστικό. Αν μπορούσε να επιταχύνει τη δημιουργικότητα, αν μπορούσε απλώς να σας βοηθήσει να κάνετε πράγματα που κάνετε όλη την ημέρα και δεν σκεφτόσασταν πραγματικά να τα κάνετε με διαφορετικό τρόπο.”

Ο Cook υποστήριξε ότι η μέτρηση φυσικών αντικειμένων και η τοποθέτηση ψηφιακής τέχνης σε τοίχους είναι μόνο η αρχή των πιθανών περιπτώσεων χρήσης του AR, υπονοώντας ότι υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες. Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 2015 ο Cook είπε στο The New Yorker ότι ήταν πολύ δύσπιστος σχετικά με την κατασκευή έξυπνων γυαλιών από την Apple, παρόμοια με το Google Glass, ως ένα πρώιμο προϊόν AR, με εκείνον να παραδέχεται ότι είναι πρόθυμος να πει ότι έκανε λάθος

“Η σκέψη μου πάντα εξελίσσεται. Ο Steve με δίδαξε καλά: να μην παντρευτώ ποτέ με τις πεποιθήσεις μου του χθες. Πάντα, αν παρουσιάζεται κάτι καινούργιο που λέει ότι έκανες λάθος, παραδέξου το και προχώρα, αντί να συνεχίσεις να υποτιμάς και να λες γιατί έχεις δίκιο.”

Ακολούθως ρωτήθηκε εάν το γεγονός ότι ούτε τα Google Glass ούτε το Meta’s Quest headset έχουν επηρεάσει σημαντικά τους καταναλωτές θα τον έκανε να αμφιβάλλει για ένα προϊόν AR/VR από την Apple. Ο Cook απάντησε ότι η Apple έχει ιστορικό επιτυχίας σε τομείς όπου οι άνθρωποι την αμφισβήτησαν:

“Σχεδόν όλα όσα έχουμε κάνει έχουν αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό από πολλούς. Αν κάνεις κάτι που είναι στα άκρα, θα έχει πάντα σκεπτικιστές. […] Μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά, κατά κάποιο τρόπο, σε κάτι που οι άλλοι άνθρωποι δεν κάνουν; Μπορούμε να κατέχουμε την κύρια τεχνολογία; Δεν με ενδιαφέρει να συνδυάζω κομμάτια από πράγματα κάποιου άλλου. Γιατί θέλουμε να ελέγξουμε την πρωτογενή τεχνολογία. Γιατί ξέρουμε ότι έτσι καινοτομείς.”

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ