Ηνωμένες Πολιτείες: Τέσσερις νεκροί στη χθεσινή συνεδρίαση στο Κογκρέσο…

0
38
Guns On House Floor

Με αίμα βάφτηκε χθες η μαύρη μέρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την εισβολή σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι διέκοψαν βίαια τη συνεδρίαση στο Κογκρέσο όπου θα επικυρωνόταν η νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Guns House Floor 2
Shots Fired Capitol

Για να αποτραπούν νέα έκτροπα η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, η Μιούριελ Μπάουζερ, ανακοίνωσε ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες, μέχρι δηλαδή την 20ή Ιανουαρίου, ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του νέου προέδρου.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της μητροπολιτικής περιοχής της Ουάσινγκτον, Ρόμπερτ Τζ. Κόντι, ο αστυνομικός της φρουράς του Καπιτωλίου έριξε τη σφαίρα η οποία τραυμάτισε μία γυναίκα, η οποία υπέκυψε αργότερα στο νοσοκομείο. Το θύμα λεγόταν Άσλι Μπάμπιτ και ήταν ανάμεσα στο πλήθος που εισέβαλε στο κτίριο. Είχε υπηρετήσει για 14 χρόνια στην Πολεμική Αεροπορία, υποστήριζε σθεναρά τον απερχόμενο πρόεδρο και ζούσε στο Σαν Ντιέγκο της νότιας Καλιφόρνια, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα.

Άλλοι τρεις άνθρωποι, μια γυναίκα και δύο άνδρες, σκοτώθηκαν στον χώρο του Καπιτωλίου εξαιτίας «έκτακτων ιατρικών περιστατικών», υποστήριξε ο Κόντι, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τα ακριβή αίτια των θανάτων τους θα διαπιστωθούν από τους ιατροδικαστικούς πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε 52 συλλήψεις από τις οποίες οι 47 από τις 52 συλλήψεις έγιναν για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με τις 26 από αυτές να γίνονται στον χώρο του Καπιτωλίου. Αρκετά άλλα πρόσωπα συνελήφθησαν επειδή οπλοφορούσαν, χωρίς να διαθέτουν άδεια ή επειδή τα όπλα τους είναι απαγορευμένα.

Σύμφωνα με τον Κόντι, δύο αυτοσχέδιες βόμβες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εθνικής επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων αλλά και της εθνικής επιτροπής των Δημοκρατικών, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε επίσης φορητό ψυγείο που περιείχε κοκτέιλ μολότοφ σε όχημα στον χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ