Παραχώρηση αδρανών κτιρίων για πυροσβεστικό κλιμάκιο στη Σκόπελο

0
35
DCIM100MEDIADJI 0060.JPG
DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Την παραχώρηση χρήσης αδρανών κτιριακών συγκροτημάτων στο Δήμο Σκοπέλου για την αξιοποίησή τους ως χώρους στέγασης εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Το καλοκαίρι στο νησί θα ιδρυθούν εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο για παρέμβουν έγκαιρα στο πιο πράσινο νησί του Αιγαίου, καθώς το  80% της έκτασής της καλύπτεται από πυκνό παρθένο πευκοδάσος, ενώ συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κατά την θερινή περίοδο.  Ο κ. Λιούπης ενημερώνει τον Υπουργό ότι μετά από επιτόπια αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκοπέλου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στην περιοχή της Κοινότητας Γλώσσας, επιλέχθηκε ως καταλληλότερο σημείο για την εγκατάσταση του πυροσβεστικού κλιμακίου, η περιοχή στη θέση TACAN, λόγω του υψομέτρου και των λοιπών θετικών παραμέτρων της. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις, που εδώ και πολλά χρόνια δεν χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία, αφού το ΤΑCAN Γλώσσας έχει καταργηθεί.

Ζητά την παραχώρηση των κτιριακών αυτών εγκαταστάσεων για την στέγαση των πυροσβεστικών κλιμακίων. Σημειώνει τέλος, πως η ευθύνη για τη διαχείριση θα βαραίνει το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ ο Δήμος Σκοπέλου θα συνδράμει στη συντήρηση, τον εξωραϊσμό και την αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου.

www.magnesia.tv

©MAGNESIA.TV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ